Haberler

İşte Türkiye'nin İlk Lazer Silahı

Güncelleme:

ASELSAN "hibrit lazer ve füze silah sistemi" geliştirmeye başladı, ilk prototip sergilenmeye hazır. İlk fotoğrafları Dünya gazetesi tarafından yayımlandı.

Başta hava savunma olmak üzere bütün dünyada geliştirme çalışmaları süren "lazer silahları" için Türkiye de çabalarını yoğunlaştırdı. ASELSAN, lazer silahı ve füzeden oluşan bir hibrit hava savunma füzesi geliştiriyor.

GİZLİ SİLAHIN İLK FOTOĞRAFI

Sistemin ilk prototipi sergilenmeye hazırlanıyor. Lazer silahı, uzun menzilde hedefin görevini yapamaz duruma getirme, daha kısa menzilde ise düşürme görevine göre tasarlanıyor. ASELSAN'ın üzerinde çalıştığı sistemin görseli ilk kez Dünya gazetesinde yer aldı. ASELSAN, silahın mevcut seviye tasarım halini gösterir prototipini, 5-8 Mayıs günleri arasında İstanbul'da yapılacak 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF-2015'te sergileyecek. Geleceği konu alan bilim kurgu filmlerin değişmez teması "ışın silahları" gerçek sahaya iniyor. Türkiye de ASELSAN'ın geliştirdiği bir sistem de bu alanda ilklerden biri oldu. Lazer teknolojilerinde sağlanan gelişmelerle ilk kez kullanılabilir gerçek lazer silahları tasarımları ortaya çıkmaya başladı. Henüz geliştirme safhasında olan silahlar ABD ve Fransa'nın çeşitli firmaları ya da kuvvetleri tarafından fuarlarda sergileniyor.

"ASKERİ ALANDA DEVRİM"

ASELSAN da bu alanda kullanılabilir ve platforma uyarlanmış bir modelini IDEF'te sergileyecek.

Edinilen bilgilere göre, askeri alanda "devrim" olarak adlandırılan "yönlendirilmiş enerji silah sistemi" yarışında ASELSAN kullanılabilir bir tasarımı gerçekleştirdi. ASELSAN hibrit sistemi, 20kW bir lazer silahı ile konvansiyonel alçak irtifa hava savunma silahının birlikte çalıştığı bir tasarıma sahip. "Hibrit Silah Sistemi", hafif, modüler ve stabilize bir taret üzerinde füze atıcı sistemi ve daha kısa menzilde ani beliren tehditlere karşı etkili olacak lazer silah sistemi ile hava platformlarına, insansız hava araçlarına ve seyir füzelerine karşı alçak irtifa hava savunma imkanı sağlayacak şekilde tasarlandı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK

Lazer sistemi kısa ve uzun menzilde iki ayrı fonksiyonu taşıyacak. Uzun menzilde, lazer silahı hava tehdidine yönlendirilerek, caydırma, görevini yapamaz hale getirme görevi üstlenecek. Yakın menzilde ise lazer silahının etkisiyle ve "ışık hızında" bir müdahaleyle tehdit imha edilecek. Lazer silahının en önemli özelliklerinden biri ise kesintisiz ve düşük maliyetli bir müdahale imkanı tanıması. ASELSAN'ın mevcut çözüme ilave olarak, daha uzun menzilli ve daha güçlü lazer silahı geliştirilmesi için ayrıca Ar-Ge ve geliştirme çalışması yaptığı öğrenildi.

TÜRKİYE İLKLERİNİ GÖSTERECEK

ASELSAN'ın lazer silah sistemi dışında IDEF'te iki yeni ürünü daha göstereceği öğrenildi. Şirketin yoğunlaştığı alanlardan biri olan torpido ve torpido karşı sistemleri alanında, torpido karşı sistemi kapsamında üretilen TORK isimli torpidosu da ilk kez fuarda sergilenecek ve bilgi verilecek. Kara araçlarına takılabilen, Tanksavar Füze Sistemi de IDEF'te gösterilecek. Bu sistem, tekerlekli ve paletli zırhlı araçlara takılabiliyor ve tank başta olmak üzere yüksek korumalı zırhlı araçlara karşı koruma sağlıyor.

IDEF'TE EN BÜYÜK ALAN ASELSAN'IN

Öte yandan, İstanbul'da yapılacak, dünyanın önemli savunma sanayii fuarlarından 12. IDEF 2015–Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda ASELSAN'ın, önceki yıllarda olduğu gibi fuardaki en geniş alanı aldığı ve büyüklüğün 2 bin 200 m2'ye ulaştığı kaydedildi. (Kaynak: Dünya.com)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Türkiye Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500

Yorumlar (119)

NiğdeliMobil-IOS:

Allah Bu vatanı sevenleri yüceltsin vatan hainlerinide kahrı kazap etsin

91
2
yanıtYanıtla
Eski akpli Mobil-IOS:

Yalan haber secimler yaklastiya oylar vatan icin mhpye

20
34
yanıtYanıtla
SONY:

Abd ordusuna ait video bu. Resimdekide sadece gece görüş ve termal kameraya sahip makinalı silah. Lazer silah ile alakası yok. Aha yapıyorum deyince zart diye olmaz bu işler. Bunu yapmak için ciddi ciddi yüzlerce alanda bilginin ve teknolojik gelişmenin olması gerekir. Sadece SEÇİM PALAVRASI.

10
25
yanıtYanıtla
Ömer Dinçer:

İşte bu biz yaparız .

33
2
yanıtYanıtla
ramazan:

hemen kanmayın ya bu bir reklam , seçim yakın akp reklamı,

15
19
yanıtYanıtla
ramazan:

çok büyük ülkeyiz , çok güçlü ülkeyiz bir pkk ile başa çıkamadık masaya oturduk demek ki silahla çözülüyormuş bu sorun , hani silahla çözülmezdi, nerde o proflar nerde uzmanlar , adamların uçagı yok, topu yok, helikopter yok, insansız uçagı yok, bitmiyor neden sorun pkk nın gücü degil, bizim pkkyı bitirmek gibi bir niyetimizin olmadıgını ortaya koyuyor tam gücü kırılmışken elimizle kan verdik, can verdik o gücüde akp verdi.

17
15
yanıtYanıtla
egemobilWeb@haberler.com:

Çook gizliymiş. Umarım bu projede çalışan bilim adamlarımız intihar etmez yani öldürülmez.

29
3
yanıtYanıtla
hba:

teknik olarak bakıldığında biraz palavra gözüküyor en azından hayal etme ve düşünmekte güzel birşey

18
9
yanıtYanıtla
hacımobilWeb@haberler.com:

Pkk karşî kullanalm malum it gibi türüyorlar

26
1
yanıtYanıtla
Sedat UludağMobil-IOS:

AKP iktidar olmasaydı daha çok beklerdik bu gibi bir sürü hizmeti başırıyı inkar ednler rabbimin gazabına ugrasın

9
17
yanıtYanıtla
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title