Haberler

    İşte Touch-Id'yi Türkiye'de Kullanacak İlk Banka!

    Türkiye İş Bankası tarafından gelen resmi bir açıklama iPhone 5S, 6 ve 6 Plus kullanıcılarının yüzünü güldürdü!

    Türkiye İş Bankası tarafından gelen resmi bir açıklama iPhone 5S, 6 ve 6 Plus kullanıcılarının yüzünü güldürdü! İşCep'e parmak izinizle girin!..

    Akıllı telefon pazarına NFC teknolojisinden sonra en büyük yenilik kazandıran Touch-ID yani parmak izi okuyucu sensörü ve teknolojisinin kullanım alanları artıyor. Apple tarafından başlatılan parmak izi doğrulaması hakkında, kısa süre önce banka uygulamalarında da kullanılabileceği öne sürülmüş ve güvenliğin düşeceği düşünülünce sessizliğe boğulmuştu.

    Apple'ın iPhone 5S modeliyle getirdiği yenilik, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile devam ediyor. İşte bu kolaylığı müşterilerine sunmaya hazırlanan Türkiye İş Bankası, resmi bir açıklamayla ilgiyi üstüne çekmeyi başardı. Monitise ve SoftTech işbirliğiyle geliştirilen mobil banka uygulaması İşCep, iOS 8 işletim sisteminin güvenlik duvarlarını kullanarak kullanıcının parmak iziyle girilebilmesine imkan tanıyacak.

    Müşteri numarası, hesap şifresinin ardından karşımıza çıkan SMS Şifre veya şifre üretici cihaz kullanılmaksızın parmak izi okuyucuda parmağımızı tanıtarak girebileceğiz. iPhone'un ayarlar menüsünde yer alan parmak izi kombinasyonunun yanı sıra İşCep uygulaması içerisinde de ayrıca bir tanıtmak gerekiyor; Bu nedenle güvenlik bir üst seviye daha arttırılmış oluyor.

    Tabi, bu hizmet veya parmak izi doğrulamasıyla giriş sistemi elbetteki kullanıcıya alternatif olarak sunuluyor olacak. Kullanmak istemeyen müşteriler yine, iPhone 5S öncesi modellerde olduğu gibi Touch-ID doğrulamasını yapmadan SMS veya şifre üreticiyle girebilecek.

    "Müşteri numaramı hatırla" ve "hesap şifremi de parmak iziyle doğrula" gibi seçeneklere de yer veren Touch-ID'li İşCep uygulamasının ilerleyen zamanlarda Android cihazlarına da gelebileceği paylaşıldı.

    The post İşte Touch-ID'yi Türkiye'de Kullanacak İlk Banka! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title