Haberler

İşte Kargaların Dayanışması

Güncelleme:

Erzincan'da uçamayan yavru kargayı korumak isteyen diğer kargalar etrafı ablukaya aldı.

Erzincan'da uçamayan yavru kargayı korumak isteyen diğer kargalar etrafı ablukaya aldı. Yavruya dokunanlara saldıran kargalar, elektrik direklerinin, ev ve iş yerlerinin çatısına konuşlandılar.

13 Şubat Stadyumu'nun önünde bulunan ağaçlardan düştüğü tahmin edilen yavru karga uçamadı. Yerde kalan yavru için bölgedeki diğer kargalar harekete geçti. Sayıları 3'ü bulan kuşlar, alandaki hakim noktalara konuşlanarak yavru kargayı gözlem altına aldı. Yoldan geçen vatandaşlara saldıran kargalar , yaklaşık 1. 5 saat boyunca bölgeden ayrılmadı.

Zaman zaman uçmaya çalışan yavru karga tekrar yere düşerken, diğer kargalarda olan biteni saniye saniye izledi. Yavru kargaya yaklaşıldığı an harekete geçen kargalar bir an olsun yavru kuşu yalnız bırakmadı. Bu sırada orada bulunan 20 yaşındaki Tuğba Çınar 13 Şubat Kapalı Spor Salonunun bahçesinde bulunan yavru kargayı alarak uzaklaştırmak istedi. Bunu gören diğer kargalar genç kıza saldırırken, genç kız kaçarak uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yol kaldırımı kenarına uçarak düşen yavru kargaya Tuğba Çınar tekrar müdahale etmek isteyince kargalar tekrar harekete geçti. Yavru karga uçarak spor salonunun çatısına konarken, diğer kargalar da yine yüksek yerlerden yavru kargayı izledi. Karganın saldırısına uğrayan Tuğba Çınar küçükken de aynı şeyi yaptığını belirterek, 'Diğer kargalar etraftakilere saldırmasın diye yavru kargayı uzaklaştırmak istedim. Ama kargalar bir anda saldırdı. Çok korktum' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title