Haberler

İstanbul Zeytinburnu'da Ambalaj Atölyesi Patladı: 1'i Ağır 4 Yaralı

Güncelleme:

İstanbul Zeytinburnu'da bir apartmanın giriş katında bulunan ambalaj imalathanesinde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 1'i ağır 8 kişi yaralandı.

İstanbul Zeytinburnu'da Mithatpaşa tramvay durağı yakınlarında Beştelsiz Mahallesi'nde saat 11.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana geldi. Patlama 4 katlı bir binanın bodrum katında ambalaj imalathanesinde yaşandı. Şiddetli patlama nedeniyle bina harabeye döndü. Patlamanın etkisiyle bazı araçlar savruldu. Yapılan açıklamaya göre, 1'i ağır, 8 kişi yaralandı. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri, yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Patlamanın olduğu an, Ayşe Akıllı isimli 8 aylık hamile bir kadın, binadan aşağı atlayarak yaralandı. Akıllı'nın sağlık durumunun iyi olduğu, düşük yapmadığı, fakat erken doğum ihtimali olduğu öğrenildi. Patlama yaşandığı binada mahsur kalan diğer kişileri ise itfaiye ekipleri kurtardı. Kurtarılanların yakınları sevinç gözyaşları döktü.

İlgili Haberler

PATLAMANIN NEDENİ KİMYASAL MADDELER OLABİLİR

Patlamanın ambalaj imalathanesinde yaşandığı ve gaz sıkışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Bir diğer iddiaya göre ise, patlama kimyasal maddelerden dolayı yaşandı.

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, Zeytinburnu'daki patlamanın meydana geldiği atölyede doğalgaz tesisatı bulunmadığı belirtildi.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.30 sıralarında Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak No: 3 adresinde bulunan binanın bodrum katında bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın meydana geldiği bodrum katında bulunan ambalaj atölyesinde doğalgaz tesisatının bulunmadığı, dolayısıyla doğalgaz kullanılmadığı tespit edilmiştir" denildi.

GÖRGÜ TANIĞI: "BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ"

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, "Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Biranda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

İSTANBUL VALİSİ MUTLU: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'da meydana gelen patlamanın gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasından kaynaklandığını belirterek, olayda biri ağır 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Mutlu, yaptığı açıklamada, Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki plastik ambalaj konusunda çalışan bir iş yerinde patlama meydana geldiğini belirtti.

Olay yerine itfaiye ve ambulansların sevk edildiğini ifade eden Mutlu, patlamada yaralanan 3 kişinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Mutlu, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, herhangi bir terör saldırısının söz konusu olmadığını vurguladı.

Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gaz sıkışması olduğunu tahmin ediyor arkadaşlar. Böyle patlamalar zaman zaman oluyor. Gaz sıkışması güçlü bir patlama. Hızlı bir şekilde itfaiye ekipleri çalışıyor" dedi. Enkaz altında kalan olup olmadığını bilmediklerini belirten Altınok, "Umarım enkaz altında şahıs olma durumu yoktur. İlk aşamada baktığımızda böyle bir iddia yok, yalnız çalışmalar dikkatli bir şekilde devam ediyor. Burada pastahane var, poşet imalathanesi var. Bunun için o anda içeriye giriş çıkışlarda net bir sayı alamıyoruz" şeklinde konuştu.

''BİNADAN ÇIKAN OLMADI''

Görgü tanıklarından Niyazi Küçükpazarcık, yaşadıklarını şöyle anlattı: ''Büyük bir patlama yaşadık. Ambalaj dükkanıydı. İçeride 9-10 kişi çalışıyor. Binadan çıkan kimse olmadı. Bayağı bir alev var. Doğalgaz diyorlar.''

CHP İL BAŞKANI: ZEYTİNBURNU'NDA BU KAÇINCI PATLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Zeytinburnu'da patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Yaralılar ve patlama hakkında bilgi veren Salıcı, şunları söyledi:

''Yaralılardan biri hamile Ayşe Akıllı... Ayşe Akıllı camdan atlamak istemiş. Bunu gören aşağıdaki bazı vatandaşlar çarşaf gererek aşağıya atlamasını sağlamışlar. Akılı hemen hastaneye kaldırıldı, öğrendiğimize göre durumu iyi... Binadaki bir diğer kadın Güray Coşkun... Onda da bir yaralanma yok

Patlamanın dışa dönük olduğu ve yoldan geçen vatandaşların yaralandığını öğrendik. Zeytinburnu'da bu kaçıncı patlama... Davutpaşa'da daha önceki yıllarda patlama oldu. Burada işyerlerinin denetlenmesiyle ilgili bir sıkıntı olduğu ortada...''

İlgili Haberler
500

Yorumlar (17)

DR EMITT BROWN:

Ramazan ayının ve Orucun kıymetini bilip tutmadıkları için Allah yapıyor.

7
23
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Oğlum nedir bu sendeki İslam düşmanlığı,bir psikiyatriste görün,İslamofobin olduğunu anlat..bir hal çaresi bulurlar belki,onlar tedavi edemezse bana gel,ben seni Ziya paşa''nın tavsiye ettiği yöntemle iyileştiririm.

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

YAGMUR SEVDA,bu adam müslüman değil..müslümanları yobaz gösterme amacıyla geyik yapıyor aklınca.

yanıt0
yanıt0
DR EMITT BROWNdrbrown@gmail.com:

Müslüman değilsem nasıl Türkçe konuşuyorum? Hadi sen de buna cevap ver Yusuf D.

yanıt0
yanıt0
mehmet tmtemel@optusnet.com.au:

DR.civanim her Turkce konusan muslumanmi?

yanıt0
yanıt0
KATİL İSRAİL:

APARTMAN GİRİŞİNDE İMALATHANE!!!BU BAŞTAN YANLIŞ.ALLAH ACISI OLANLARA YARDIM ETSİN

20
0
yanıtYanıtla
YAKUT TAŞLI:

RESMİİLERİN HENÜZ AÇIKLAMASI YOKMUŞ. RESMİİLER BÜTÜN FADAKARLIKLARI İLE HARISIZI YOLSUZU KORUMAYA SOYUNMUŞLAR SA, DEĞİL DOĞRU İSTHBARAT TOPLAYIP DORĞRU AÇIKLAMAYA, YALAN BİLE SARIP SARMALAMAYA ZAMANLARI YOKTUR SABIR LAZIM....

8
5
yanıtYanıtla
denetimsiz hükümet:

benım anlamadıgım sokak arasında nasıl imalathane olabılır.bır ara mahalle aralarında petrol ofıslerı vardı şimdilerde imalathane,be kardeşim oranın beledıyesı yada çalışma bakanlıgı ne iş yapar be..allah korusun yüzlerce ölü olaydı kım hesabını verecekti..aldıgınız o 15 mılyarlar helal degıl ona göre bır vatandaş olarak bende helal etmıyorum.denetımsızler

8
3
yanıtYanıtla
YAKUT TAŞLI:

BENİM YORUM GENE Mİ HAVUZA DÜŞTÜ???

8
3
yanıtYanıtla
hasan:

Herkes yanlisi biliyor ama dogruya yanasanda yok. Yurdum insani cok bilir ama dogru isine gelmez.

4
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title