Haberler

İstanbul Üniversitesi Bgd, Avrupa Hedefinde İddialı

İstanbul Üniversitesi BGD İcra Kurulu Başkanı Eyigüngör:  "Grup maçlarını namağlup tamamlamak istiyoruz"  "Ligdeki mücadele, her şeyin bütçe olmadığını gösteriyor"  "Türk basketbolu...

SERDAL KALAYCI - Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda üçüncü maçından da galibiyetle ayrılarak D Grubu'nda lider durumda buluan İstanbul Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği'nde (BGD) yüzler gülüyor.

Kupada ilk üç maçını kazanarak iddiasını ortaya koyan İstanbul Üniversitesi BGD'nin İcra Kurulu Başkanı Işık Eyigüngör, takımın, Avrupa arenasında ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki mücadelesini AA muhabirine değerlendirdi.

Eyigüngör, FIBA Avrupa Kupası'nda final hedefiyle sezona başladıklarını, üç maçlık seride, kendileri gibi şampiyonluk adayı olarak gördüğü Dinamo Moskova'yı da yendiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"D Grubu'ndan takımımızın yanı sıra Dinamo Moskova bir üst tura çıkar. Hedefimiz ilk maçta sahamızda 11 sayı farkla (82-71) yendiğimiz Rus ekibi kendi sahasında da mağlup etmek. Grup maçlarını namağlup tamamlamak, gruplardan sonraki 1-16 sıralamasında da en üstte yer almak istiyoruz. İnşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz."

"Her şey bütçe değil"

Işık Eyigüngör, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki (TKBL) zirve mücadelesinde ilk 7 haftalık bölümde alınan sonuçların, her şeyin bütçe olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Puan durumu hatırlatılarak yöneltilen bu yöndeki bir soruyu yanıtlayan Eyigüngör, TKBL'nin Avrupa'nın en çekişmeli ligi olduğunu ve en sert ligi olarak da göründüğünü vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz. Lig maratonu uzun. Bu yıl da lig maçlarında alınan neticeler, her şeyin bütçe olmadığını gösteriyor. Ligin en yüksek bütçeli takımı Fenerbahçe. Galatasaray Odeabank ile beraber Avrupa Ligi'nde kupa için mücadele veriyorlar. Türkiye'de çok çekişmeli bir lig var. Avrupa'nın en çekişmeli ligi Türkiye'de. En sert ligi olarak da Türkiye Ligi görünüyor. Önümüzde uzun bir sezon var. Galatasaray Odeabank'ın da Kayseri KASKİ'nin de mağlup olacağı haftalar gelecek. Bunu zaman için de göreceğiz."

"Türk basketbolu genç bir hocaya kavuşuyor"

Eyigüngör, sezona başladıkları başantrenör Hurşit Baytok'un ayrılmasının ardından takımın başına geçen yardımcısı Fırat Okul'un, Türk basketbolu için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Ligin 3. haftasındaki Homend Antakya Belediyesi maçının ardından Baytok ile yollarını ayırdıklarını hatırlatan Eyigüngör, "Fırat Okul çok da iyi bir performans ortaya koyuyor. Genç bir hoca. Türk basketbolu genç bir hocaya daha kavuşuyor. Çünkü kendisi bayan basketbolunda alttan yukarıya kadar her türlü kategoride mücadele etti" diye konuştu.

"Hedeflerimiz doğrultusunda yürüyoruz"

Takımın aldığı başarılı sonuçların, şevklerini artırdığını, uzun yıllar Türk basketboluna hizmet etmek istediklerini kaydeden Işık Eyigüngör, "Hedeflerimiz doğrultusunda yürüyoruz" diye konuştu.

Eyigüngör, şunları söyledi:

"Ben ve arkadaşlarım hedefi olmayan yerde bulunmayız. Hem yönetim hem oyuncu kadrosu olarak hedeflerimiz doğrultusunda yürüyoruz. İnşallah BGD, Türk basketboluna hizmet etmeye uzun yıllar devam eder. Biz basketbola gönül veren insanlarız. Bunun karşılığında sporcularımızın aldığı galibiyetler şevkimizi artırıyor. Böylece hem takımımıza hem Türk basketboluna daha faydalı olacağımızı düşünüyorum." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Üniversitesi Fenerbahçe Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title