Haberler

İstanbul Trafiğine 'Ücretli Geçiş' Formülü

Güncelleme:

İstanbul'un ağır trafik koşullarının iyileştirilmesi için "ücretli model" üstünde çalışılıyor. Sıkışıklığa göre merkezi yollara giriş ücretli olabilecek.

İstanbul'da hayatı felç eden trafik koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kentin en yoğun bölgelerine özel araçlarla girişin azaltılması hedefleniyor. Tarihi Yarımada, Aksaray, Beşiktaş, Taksim, Bakırköy, Üsküdar, Kadıköy Meydanları ve diğer ana merkezlerde trafik sıkışıklığına göre düzenleme yapılabilecek.

PLANDA NELER VAR

Kalabalık metropollerde merkezlere girişler için uygulanan sistem kapsamında teknolojik trafik uygulamaları da artırılacak. Ayrıca araç trafiğinin gün içinde dengeli şekilde yayılması için esnek mesai saatleri, okula gidiş-geliş saatlerinde düzenleme ve özel etkinliklerde ekstra araç parası alınması gibi öneriler üzerinde çalışılacak. Öncelikli şeridin fazla yolcu taşıyan araçlara tahsis edilmesi, trafik ışıkları ve sinyalizasyonların araç talebine göre yenilenmesi, toplu taşıma hizmetlerine yönlendirilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

OTOBÜSLERE DÜZENLEME

Toplu taşıma hizmet tarifesinin de gözden geçirilmesini amaçlayan yeni çalışma sistemine göre, fiyatlara yoğunluk ve saate göre yeni düzenleme yapılması amaçlanıyor. Otobüslerin en kalabalık olduğu saatlerde ücretin daha pahalı ve diğer saatlerde daha ucuz olması sistemiyle ilgili fizibilite yapılacak. Bu sayede kalabalık saatler dışında yolculuk yapabilme imkanı bulunan kişilerin kalabalıktan ayrılması amaçlanıyor. Otobüs konforlarının da iyileştirilmesini sağlayan yeni çalışma araziden gelecek veriler sonrasında rapor olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine sunulacak. Rapordaki durumla birlikte İBB'nin vereceği karar doğrultusunda uygulama yapılabilecek.

ALTERNATİF GÜZERGÂH

İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü, İstanbul genelinde bulunan yolların hacimleri ve kapasite oranlarını tespit ederek, trafik sıkışıklığı yaşanan yolların belirlenmesi amacıyla farklı bir çalışma daha yürütecek. Trafik yoğunluğu yaşanan yolların trafik yükünü alabilecek yeni güzergâhlar üzerinde çalışılarak, alternatif ulaşım sistemleri oluşturulması amaçlanıyor. (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beşiktaş Aksaray Taksim Memur Otomobil Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (47)

beter olun:

saçmalamayın yaaaaa zaten birton para ödüyoruz ve zorunlu olmadıkça çıkmıyoruz çözüme bakarmısın

4
16
yanıtYanıtla
123:

akp nin parası bitti galiba yeni saraymı yapacaklar yoksa

18
2
yanıtYanıtla
müthiş bi haber:

iyi oluyor taşı toprağı altın diye göç edin durun oraya :)

16
1
yanıtYanıtla
Okan:

Gelenlerin çoğu iş için geliyor habire istanbula yatırım yapacaklarına anadoluya yatırım yapıp iş imkanları açsalar insanlar doğup büyüdükleri toprakları bırakıp gelipte istanbulun kalabalığını eziyetini çekmezler.

yanıt5
yanıt0
TÜRK:

Çok doğru bir uygulama bence, İstanbul trafiği bu şekilde rahatlar inş, önüne gelen kendi aracıyla çıkmasın trafiğe toplu ulaşım kullanılmalı

2
13
yanıtYanıtla
123:

senin paran çok galiba devlet hizmet için vardır insanları soymak için değil çözüm üretsinler benzini bedava vermiyor 4/3 vergi alıyor

yanıt14
yanıt2
iskenderkurt:

Neyi doğru Kardeş görüşüne yine saygım var ama bununla da rahatlamaz.

yanıt0
yanıt0
kunteper canavarı:

akp yeni rant yaratmaya çalışıyor sanırım. . .

15
0
yanıtYanıtla
MAÇKALI61:

OLDU. . YÜRÜMEKTE PARAYLA OLSUN O ZAMAN. . SONUÇTA YAYALARDA YOL KULLANIYO. . YOK ARTIKKK. .

14
1
yanıtYanıtla
sbıp:

Yolsuzluğun sonucu

4
11
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title