Haberler

İstanbul Shopping Fest (İsf) Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın platform başkanlığı yaptığı İstanbul Shopping Fest’in (İSF) tanıtım toplantısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın platform başkanlığı yaptığı İstanbul Shopping Fest'in (İSF) tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Topbaş, "5'incisini düzenleyeceğimiz ve özellikle bulunduğu zaman dilimi nedeniyle Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı ayrıca inanç turizmine de etki sağlayacaktır" dedi.

Bu yıl 6-28 Haziran tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest'in tanıtım toplantısı İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlendi. Festival ziyaretçilerine kentin tarihi geçmişini, kültürünü, mutfak sanatını alışverişle buluşturarak, unutulmaz bir 'İstanbul' deneyimi yaşatacak.

Platform Başkanlığı'nı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın, İcra Kurulu Başkanlığı ise İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın yaptığı İstanbul Shopping Fest (İSF)'nın tanıtım toplantısına İstanbul Vali Yardımcısı Yakup Vatan ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Shopping Fest (İSF); İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş. (KÜLTÜR A.Ş.), TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi ortaklığı tarafından hayata geçirildi.

İSTANBUL DÜNYA KENTİ HALİNE GELDİ"

5'inci İstanbul Shopping Fest tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul esasında bir dünya kenti, sadece bizim değil bütün dünya insanlarının kenti haline geldi. Bu bakımdan bu kentte herkes olmak ister, bu kentte yaşamak ister. Bizler de bu kente ne kadar katkı sunabiliriz, güzellikleri ne kadar ortaya çıkartabiliriz diye çalışmalarımızı yaparız. 5'incisini yapmakta olduğumuz festivalin giderek gelişmesinden dolayı mutluluk duymaktayız. Ben bu festivale katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Geçen yıla baktığımız zaman 23 günlük zaman diliminde 10 milyarı aşan bir ciro yakaladığına göre,15 milyarı niçin yakalamasın, hayranlıklar kenti İstanbul ve İstanbul her özelliği insanları büyüleyebilecek nitelikte bir yer, İstanbullular yaşadığı şehirde görmediği güzel noktaları var. İstanbul gerçekten bir odak şehir olma özelliğinin dışında özellikleri var. Bütün dünya piyasasını takip edebileceğiniz bu kadar aktif bir yer bulamazsınız. Hele şimdi yapılacak olan havaalanı sayesinde insanlara İstanbul daha yakın olması, İstanbul'un değerlerini keşfetmek ve hissetmek zorunda olduğumuzu gösterir" dedi.

"İNANÇ TURİZMİ DE FESTİVALİ ETKİLEYECEKTİR"

Ramazan ayının festivale katkı sağlayacağını söyleyen Topbaş, "İstanbul'un bir yıl önce aldığı turist sayısı 2 milyon 800 civarında ama 12 milyonu aştı. İlk yaptığım toplantıda İstanbul'un turizmini nasıl geliştirebiliriz diye bir davetle sektör temsilcileriyle ve STK'larla birlikte İstanbul Turizm Platformu kurduk. Ortak adım, ortak akıl yani birliktelik rekabet değil birlikte kazanmayı sağladık. Bu gün burada 5'incisini düzenleyeceğimiz ve özellikle bulunduğu zaman dilimi nedeniyle ramazan ayına denk gelmesinden dolayı ayrıca inanç turizmine de etki sağlayacaktır. İnanç turizmi nedeniyle bu festivalin çok daha etkili olacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

"SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR GELİŞME VAR"

Başkan Topbaş, "Biz burada plajlarıyla, denizleriyle, alışveriş merkezleriyle ve her yönüyle çeşitlilik gösteren ve vatandaşların zevk alabilecekleri bir İstanbul'u oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yönden çalışmaların çok daha etkili olduğunu görmekteyiz. İstanbul'un çok girişken bir konu var, sağlık sektöründe çok iyi yönde bir gelişme var. Ben geçen ay ziyaretimde Kazan'da İstanbul'a sağlık ofisi ile ilgili açılışında belediye başkanı ile birlikte orada bulunduk ve medya bu konuya oldukça ilgi gösterdi" şeklinde konuştu.

"TURİSTİN ŞEHRİN RUHUNU HİSSETMESİ LAZIM"

Bu yıl büyük bir özveriyle festivale hazırlandıklarını belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Shopping Fest (İSF) İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, "Turistin sadece gelip, alışveriş yapması değil bu şehrin ruhunu hissetmesidir. Tarihle, kültürle, inançla ve medeniyet önekleri ile dolu bu şehri gerçek anlamla yaşamasıdır. Bunun için biz İstanbul Shopping Fest (İSF)'de gelecek olan ziyaretçilerimize en güzel İstanbul deneyimini vaat ediyoruz. Taksicisinden sokak simitçisine, küçük esnaftan alışveriş merkezlerine kadar herkesin bu işçin içinde olması çok önemli. Shopping Fest (İSF) paranın, kültürün ve sanatın başkenti olma yolundaki İstanbul için atılmış en önemli adımdır. Adım adım büyüyecek marka sinerjisi İstanbul'un marka değerini yükseltecektir. İstanbul'a gelecek olan bir ziyaretçi, Türkiye'nin tanıtımını yapacak bir elçidir" dedi.

BİR EV VE BİR ARABA SHOPPING FEST'TEN

İstanbul Shopping Fest (ISF) kapsamında, 23 gün süresince kredi kartı ya da banka kartıyla yapılan 50 TL'lik her alışveriş, çekilişe bir katılım hakkı sağlayacak. Kampanyada katılımcılara Ege Yapı'dan bir ev ve bir Mercedes Vito hediye edilecek. Festival süresince devam edecek kampanyanın talihliler İSF'nin sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle sahiplerini bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çağlar Kadir Topbaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title