Haberler

Istanbul Polisinin Fetö Röntgeni

100 kişilik özel ekip çalıştı.

100 kişilik özel ekip çalıştı. FETÖ PDY'nin şemasını çıkardı. 456 polis tutuklandı. 550 polis hakkındaki soruşturmalar sürüyor.

Evlilik imamı'ndan bilişim imamına, rütbelilerin imamından polis memurlarının imamına.. Tepeden tırnağa.. İşte İstanbul Emniyeti'ndeki FETÖ PDY'nin şeması

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖPDY'nin İstanbul'daki emniyet yapılanmasının ortaya çıkartılması için Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla 100 kişilik özel bir ekip kuruldu.

Özel ekip, yaptığı çalışmalar sonucunda İstanbul'da görev yapan yaklaşık bin polis ve rütbelinin FETÖPDY ile bağlantısını belirleyerek farklı tarihlerde düzenledikleri operasyonlarla gözaltına aldı. Gözaltına alınan emniyet personellerinin tek tek ifadeleri alındı. 456 polis çıkartıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanırken, yaklaşık 550 polis hakkında yürütülen soruşturmalar ise devam ediyor.

FETÖ'NÜN İSTANBUL EMNİYET YAPILANMASINA BAKAN 166 ABİ BELİRLENDİ

Özel ekip aldıkları ifadeler doğrultusunda FETÖ'nün İstanbul Emniyet yapılanmasında 'Abi' konumundaki farklı mesleklerle uğraşan 166 kişiyi belirledi. Bu kişilerden 105'i çıkartıldığı mahkemeler tarafından tutuklandı, 61'inin yurtdışında olduğu tespit edildi.

FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASI ŞABLONU HAZIRLANDI

Emniyet Müdürü Çalışkan'ın kurduğu özel ekip, gözaltına aldıkları emniyet mensupları ve FETÖPDY'nın 'Abi' konumundaki kişilerin ifadelerinden FETÖPDY'nin emniyet bünyesindeki sıralı yapılanmasını belirledi. Hazırlanan şablona göre FETÖPDY'lideri Fethullah Gülen, Gülen ile birlikte Prensilvanya'da yaşayan Kainat imanı 'Bahadır' kod adlı kişi bulunuyor. Türkiye Genel İmamı olarak 'Kozanlı Ömer' kod adını kullanan Osman Hilmi Özdil, Polis Memurları Türkiye İmamı olarak Süleyman Uysal ve Rütbeliler Türkiye İmamı olarak görev yapan henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin bulunduğu tespit edildi. FETÖPDY'nın bölgelere ayrıldığı değerlendirilen çalışmada Polisler Marmara İmamı olarak 'Mehmet' kod adını kullanan Muhammet Alıç, altında bulunan Polisler Marmara Bölge Sekreteri olarak 'Mesut' kod adıyla Bülent Ecevit Bahadır'ın bulunduğu görüldü. Bülent Ecevit Bahadır'a bağlı Evlilik imamı olarak görev yapan 'Hasan' kod adlı Hüseyin Sarı, Bilişim İmamı olarak görev yapan 'Sinan' kod adlı Salih Cömert ile Arayapıcı imam olarak görev yapan 'Ali' kod adlı Ahmet Şahsuvaroğlu'nun bulunduğu görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mustafa Çalışkan Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title