Haberler

İstanbul Modern Sinema'da "Yönetmenlerle Buluşma

Güncelleme:

İstanbul Modern'de yeni bir dizi başlıyor: Yönetmenlerle Buluşma Sinema yazarları ve oyuncuları Reha Erdem'i anlatıyor

İstanbul Modern Sinema'da, Türkiye'nin güncel sinema kültüründe sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenlerin konuk olacağı "Yönetmenlerle Buluşma" başlıklı yeni bir dizi başlıyor. Farklı kuşaklardan yönetmenlerin davet edileceği program, onların gözünden üretimlerine ve günümüz sinemasının dinamiklerine odaklanıyor. Dizinin ilk konuğu, yakın dönem Türk sinemasına getirdiği taze solukla adından söz ettiren, 1988'deki ilk filmi A Ay'dan bu yana kendine özgü tarzıyla sinema yazarlarının övgüsünü kazanan, yurt içinde ve uluslararası ortamda yeni Türk sinemasının kılavuz isimlerinden biri yaratıcı yönetmen Reha Erdem.

24-31 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek "Yönetmenlerle Buluşma"nın ilk programında Reha Erdem'in A Ay, Kaç Para Kaç, Korkuyorum Anne, Beş Vakit, Hayat Var ve Kosmos isimli altı uzun metrajlı filmi gösterilecek. Film gösterimlerinden önce SİYAD üyeleri Nil Kural, Olkan Özyurt, Uygar Şirin, Sevin Okyay, Murat Emir Eren, Janet Barış, Elif Tunca, Esin Küçüktepepınar ve Ceyda Aşar özel sunumlar yapacak. 24 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da Reha Erdem söyleşisi gerçekleşecek. Programda ayrıca yönetmenin Deniz Türküsü (2001), Ekim'de Hiçbir Kere (2006), Lost in the Post (2012) ve Bana Yalan Söyleme (2012) başlıklı kısaları da sunulacak. "Yönetmenlerle Buluşma"ya aynı zamanda Reha Erdem'in filmlerinde rol alan oyunculardan Köksal Engür, Şenay Gürler, Ali Düşenkalkar, Elit İşcan, Handan Karaadam, Sermet Yeşil ve Türkü Turan da katılacak.

Reha Erdem'in ilk uzun metrajlı filmi 1999 yapımı A Ay, Büyükada'da çekilmiş, düşler, bilinçaltı ve efsanelerden oluşan, masalsı, etkileyici görüntüleri, değişik anlatımı ve deneysel arayışları olan bir film. Bir gömlek dükkanı işleten ve sıradan bir yaşamı olan Selim ile karısı Ayla'nın hayatlarına büyük bir para girmesiyle yaşadıkları trajediyi aktaran Kaç Para Kaç, Oscar Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye'yi temsil etti. 2004 yapımı Korkuyorum Anne'nin bütün "insanları" kendilerini, Ali'nin geçirdiği kazanın ardından gelen kafa karışıklığı ile "hayatın karmaşası" içinde bulurlar. Beş Vakit'te, her gün beş vakit dilimi içinde yaşayan fakir köyde 12-13 yaşlarında üç çocuk Ömer, Yakup ve Yıldız, köy sakinleri arasında öne çıkar. Reha Erdem, beşinci uzun metrajlı filmi Hayat Var, balıkçılık yapan tekneci babası ve yatalak dedesiyle beraber yaşayan 14 yaşındaki genç kız Hayat'ın büyüme sürecini aktarır. Kars'ın karlarla kaplı kasabasına sığınan bir seyyahı anlatan Kosmos, inanç, şifa, savaş, sınır, hayvanlar, Şamanizm ve Kars'ın bir araya geldiği bir masal gibidir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Reha Erdem İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title