Haberler

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı'ndan 17 Aralık Açıklaması

Güncelleme:

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, siyasi otoritenin 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonun izlerini silmeye çalıştığını söyledi.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, siyasi otoritenin 17 Aralık'ta düzenlenen İstanbul merkezli operasyonun izlerini silmeye çalıştığını belirterek, "17 Aralık operasyonu, Türkiye'nin parlayan yıldızını istemeyen iç ve dış odakların bileşkesinden oluşan bir operasyondur" dedi.

Çakır, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyada yıldızı parlayan ülkeler arasında gösterildiğini ve ekonomisinin iyi yönde olduğunu söyledi.

"Avrupa Birliğine (AB) üye komşumuz Yunanistan'dan iyi durumdayız, yönümüzü döndüğümüz ve ihracatımızın büyük bölümünü yaptığımız AB'nin can çekişen ülkelerinin çok üzerindeyiz" diyen Çakır, ticaretin kendi dinamikleri olduğunu, keskin çizgileri bulunmadığını kaydetti.

"Bu süreçte 7 milyar dolar fazla para ödemek zorunda kaldık"

Türkiye'nin Ortadoğu pazarının köprü noktasında bulunduğunu, dolayısıyla iyi bir pozisyon almasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken Çakır, 17 Aralık'taki operasyonun ekonomik zararlarının her geçen gün arttığını dile getirdi.

Operasyonun ardından Türkiye'de neredeyse "devalüasyon" olduğuna işaret eden Çakır, şöyle konuştu:

"Doların kurunun ardından faiz oranları da yükseldi. Kredi kullanan herkes bu konuyla ilgili telaş içinde. Krediyi en alt kesimden en zirvedeki ihracatçıya kadar her kesim kullanıyor. Dövizle alakalı herkesi olumsuz etkiledi. Türkiye, enerji bağımlısı bir ülke ve biz bu süreçte 7 milyar dolar fazla para ödemek zorunda kaldık. Doğalgaza ödediğimiz para dolar üzerinden. Dolar kuru yükselince aradaki fark vatandaşın cebinden çıkıyor. Bu şekilde imalat yapan işletmelerin, fabrikaların ham madde girdisi var. Yeni kredi kullanmak isteyen yatırımcılar yatırımlarını durdurdu.

Kısacası 17 Aralık'ın ekonomik olarak verdiği zarar her geçen gün artıyor. Psikolojik olarak da zarar veriyor. Türkiye, dışarıdan bakıldığında güvenli ve yatırım yapılabilir, gelişmekte olan 5 ülkeden biri görülürken, yaşananlardan sonra yatırım yapmak isteyenlerin aklında 'buradaki diğer siyasi hareketlenmelerden olumsuz etkilenir miyim?' düşüncesi oluştu."

"Siyasi otorite, 2014'ü kaybetmemek, özellikle 17 Aralık'ın olumsuz anlamda izlerini silmek için gayret ediyor" diyen Çakır, "Siyasi iktidar ne kadar güçlü olursa ekonomi de o kadar güçlü olur. Hiç kimse tereddütlü alana parasını yatırmaz. O bakımdan yabancı yatırımcının geleceği tek ülke Türkiye'dir. 17 Aralık operasyonu, Türkiye'nin parlayan yıldızını istemeyen iç ve dış odakların bileşkesinden oluşan bir operasyondur. Bunun izleri inşallah merkezi otoritenin sağduyusu ve halkın ileri  öngörüsüyle aşılmaya başlandı ve kısa sürede silinecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fahri Çakır İstanbul Türkiye Düzce Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title