Haberler

İstanbul Merkezli Operasyon

CHP'li Havutça: "Keşke Sayın Başbakan, hukuka güvenerek Bakanların istifasını kendisi isteseydi"

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Keşke Sayın Başbakan, hukuka güvenerek Bakanların istifasını kendisi isteseydi" dedi.

Havutça, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 25 Şubat 2011 tarihinden önce üniversitelerden atılan öğrencilere af getirildiğini anımsattı. Ancak söz konusu tarihten sonra çeşitli nedenlerden dolayı okulları ile ilişiği kesilen yaklaşık 200 bin öğrencinin bulunduğuna dikkati çeken Havutça, bu öğrencilerin de mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Bunun için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sunduğunu bildiren Havutça, "YÖK Başkanı ile de görüştüm. O da olumsuz bakmıyor. Biz siyasi rantın peşinde değiliz. Yalnızca bir mağduriyeti gidermek istiyoruz" dedi.

Söz konusu öğrenciler içinde Gezi Parkı eylemlerinden dolayı okuldan atılanların da bulunduğunu ifade eden Havutça, bu öğrencilerin yalnızca demokratik haklarını kullandıklarını söyledi.

Gazetecilerin sorusu üzerine bakanların istifasını değerlendiren Havutça, "Keşke Sayın Başbakan, hukuka güvenerek Bakanların istifasını kendisi isteseydi. Keşke Bakanlar bu istifalarını 17 Aralık'ta verselerdi" dedi.

Hükümetin, hırsızlığı ortaya çıkaran insanların üzerine gittiğini, görevden alınmaların söz konusu olduğunu ifade eden Havutça, bu nedenle kamuoyunda delillerin karartıldığı yönünde şüphe uyandığını savundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Namık Havutça Balıkesir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title