Haberler

İstanbul Feshane Ordu Tanıtım Günleri" Başladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini sonraki nesillere çoğaltarak aktarmasının önemli olduğunu belirterek, "Müziğiyle, yemeğiyle, mutfağıyla, kıyafetiyle her bakımdan kültürümüzün sonraki nesillere aktarılması lazım. Mazisini bilmeyen bir milletin geçmişte ne yaptığını bilmeyen milletin bir gelecek kurgusu da gelecek hedefi de olmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin kültürel zenginliklerini sonraki nesillere çoğaltarak aktarmasının önemli olduğunu belirterek, "Müziğiyle, yemeğiyle, mutfağıyla, kıyafetiyle her bakımdan kültürümüzün sonraki nesillere aktarılması lazım. Mazisini bilmeyen bir milletin geçmişte ne yaptığını bilmeyen milletin bir gelecek kurgusu da gelecek hedefi de olmaz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce, İstanbul'daki Orduluları bir araya getirmek, şehrin kültürel ve doğal turistik alanlarının, şehre özel yiyeceklerin tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen "Feshane Ordu Tanıtım Günleri" başladı.

Kurtulmuş, etkinliğin açılışında, böylesine hemşehri günlerinin çok önemli olduğunu, bu günlerde İstanbul'daki hemşehrilerin bir araya gelip sadece hasret gidermediğini söyledi.

İnsanların müzikten yemeğe, kıyafetten hal ve tarzına kadar birçok alanda farkında olmadan küresel kültürün yoğun baskısı altına girdiğini, kendi kimliğinden ve köklerinden farkında olamadan uzaklaştığını dile getiren Kurtulmuş, bu baskının özellikle genç nesilleri baskısı altına aldığını vurguladı.

Kurtulmuş, gençlerin mısır çorbası, mısır ekmeği, lahana sarmasını değil en güzel fast food ürünlerinin nerede bulunduğunu bildiğini ifade ederek, bu konuda çeşitli örnekler verdi.

"Dolayısıyla bu festivallerin, bu hemşehri günlerinin en büyük özelliği bizi yöresel olarak her bir şehrin kendi köklerini hatırlatmış olmasıdır" diyen Kurtulmuş, bu etkinliklerin kültürel fonksiyonuna değindi.

Kurtulmuş, bu etkinliğin sadece stantların açılması, insanların bir araya gelmesinden ibaret olmadığını kaydederek, bir kültür olayını birlikte yaşadıklarını bildirdi.

"Mazisini bilmeyenin gelecek kurgusu da olamaz"

Kurtulmuş, Türkiye'nin kültürel zenginlikleri bir sonraki nesillere aktarmasının önemli olduğunu belirtti. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Müziğiyle yemeğiyle mutfağıyla kıyafetiyle her bakımdan kültürümüzün sonraki nesillere aktarılması lazım. Hani diyoruz ya kökü mazide olan ati. Mazisini bilmeyen bir milletin geçmişte ne yaptığını bilmeyen milletin bir gelecek kurgusu da gelecek hedefi de olmaz. Geçmişle bağı kopmuş nesillerin geleceğe doğru nesillere kültürel aktarımı sağlaması mümkün olmaz. Bu etkinlik sadece bizleri bir araya getirmiyor, kültürümüzün, Ordu'nun yöresel kültürünün sonraki nesillere aktarılmasına vesile oluyor."

Kurtulmuş, "Kökü mazide olan ati olma"nın yeni Türkiye'nin en önemli sloganlarından olduğunu ifade ederek, bu topraklardaki halkın uzun yıllar geçmişiyle kültürüyle alakasının kopartılması için çok işler yapıldığını söyledi.

TRT'nin radyolarında 2 yıl boyunca Türk sanat musikisi eserlerin çalınmasının yasaklandığını, arabesk müziğinin uzun yıllar bu topraklarda çalınmadığını, ezanın 18 yıl boyunca "Tanrı uludur" diye okutulduğunu anlatan Kurtulmuş, bunların milletin "köksüz" hale gelmesi için yapıldığını aktardı.

Kurtulmuş, "Büyük bir millet olma iddiasındaysak, büyük bir medeniyet kurma rüyasındaysak bunu gerçekleştirmenin yolu, kendi tarihi köklerimizi sağlam bir şekilde yeniden ortaya koymak ve bunun üzerinden güçlü bir Türkiye inşa etmektir" diye konuştu.

Kurtulmuş, sadece Türkiye'deki değil, dünyanın her yerindeki kültürel izleri, ecdadın geçtiği ve yürüdüğü yolların izini sürmek zorunda olduklarını bildirdi.

"Orduluların kalbi 4 gün boyunca burada atacak"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da etkinliğe gelenlerin "Ordu'ya gitmiş gibi" olacağını belirterek, etkinlik alanında Ordu'ya özgün bütün yiyeceklerin bulunduğunu, turistik alanların tanıtımının yapıldığını söyledi.

Balkanlıoğlu, "Ordu gerçekten çok güzel bir ilimiz. Karadeniz'in özeti. İstanbul'da yaşayan her Ordulunun 2 kişiyi Ordu'ya getirmesi lazım, gezip görmesi için. Bu şekilde ilimizi daha iyi tanıtabilir ve ön plana çıkartabiliriz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Ordulular ile Ordu arasında bir gönül bağı oluşturacaklarını belirterek, "Ordulu hemşehrilerimizin kalbi 4 gün boyunca burada olacak" diye konuştu.

Etkinliğin İstanbul başta olmak üzere Bursa ve Kocaeli'de reklamını yaptıklarını dile getiren Yılmaz, programa gelemeyenlerin burayı yaşaması için Ordu televizyon kanallarının 24 saat etkinlik alanında canlı yayın yapacaklarını söyledi.

Yılmaz, "Cumartesi ve pazar günleri 2,5 milyon vatandaşımızın buraya gelmesini bekliyoruz. Buranın ev sahibi en başında gönüldaşımız Ordulular olacak. Doya doya Ordu günlerini yaşamanızı istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'nin bazı İstanbul ve Ordu milletvekilleri, Vali Balkanlıoğlu, Başkan Yılmaz açılış kurdelesini kesti.

Kurtulmuş ve beraberindekiler kurdele kesimi sonrasında etkinlik alanındaki stantları gezdi.

Ordu Günleri, 10 Mayıs'a kadar devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Numan kurtulmuş Enver Yılmaz İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title