Haberler

İstanbul'dan konut satın almak daha da zorlaşacak!

Güncelleme:

İstanbul, çok büyük ekonomik potansiyeli ile Türkiye'nin toplam sanayi üretiminin %38' ini ve ülkede toplanan vergilerin toplam %40'ını tek başına karşılıyor.


Bununla birlikte ulusal ihracatın yaklaşık %57' si ve ulusal ithalatın %60' ı İstanbul'dan yapılıyor. Şehir Türkiye' deki toplam ticari firmaların %30' unu barındırmakta ve bu haliyle İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO)' nı dünyanın en büyük ticaret odaları yapmaktadır.

Ayrıca ülkenin en büyük borsası "Borsa İstanbul" da bu şehirde yer alıyor. İstanbul'da 46 üniversite bulunmakta, 1.5 milyondan fazla öğrenciye ev sahipliği yapmakta ve bunların %30' u diğer şehirlerden ve denizaşırı ülkeler dahil başka ülkelerden gelmektedir. Her yıl şehrin büyümesi devam etmekte ve bu sayede uluslararası ticaret ve turizmde de giderek artan bir pay elde etmektedir.

İstanbul'u oluşturan 39 ilçe içerisinde en yüksek büyüme hızına sahip bölge yaklaşık 250 adet projenin yapıldığı Beylikdüzü - Esenyurt bölgesi olduğunu söyleyen Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman "bu alanlarda nüfus son 5 yıl içinde yaklaşık %60 oranında artmıştır. Bölgenin olağanüstü büyüme hızı ve yeni yapılacak havalimanına yakınlığı nedeniyle önümüzdeki 5 yıl içinde nüfusun iki katına çıkması beklenmektedir." Diyor.

Küçük ve orta düzey yatırımcılar için Beylikdüzü – Esenyurt bölgesinden cazip ödeme koşullarıyla konut almak için en doğru zamanın bu aylar olduğunu belirten Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod bölgedeki konut fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini ve gelecek yıllarda İstanbul'un en gözde semtleri olan Etiler, Nişantaşı ile bölgenin rekabet edeceğini söyledi. Adil Yaman buna gerekçe olarak 3-4 yıl önce 200 bin tl'ye satılan konutların bugün en düşük 350-400 bin tl ile satıldığını söylüyor.

Hol Park Residence Esenyurt ve Beylikdüzü'ndeki en gözde projelerin başında yer alıyor.

Eşyalı 1+1'lerin Kira Getirisi 1.500 TL, Daireler Universal 21 tarafından full eşyalı ve kira garantili olarak satılıyor.

3. Havalimanı Bağlantı yolu üzerinde inşa edilen Hol Park projesi MarmaraPark, Bauhaus, Autopia, Perla Vista gibi İstanbul'un gözde AVM'lerine kısa mesafede yükseliyor. 314 bin metrekarelik yeşil alana sahip Abdullah Gül Şehir Parkı'na komşu ve yeni yapılan metro hattının da yanında olan Hol Park projesi; Tüyap Fuar Alanı ve Beykent Üniversitesi'ne yürüme mesafesinde, Fatih Üniversitesi ve Büyükçekmece sahile 5 dakika, Atatürk Havalimanına ise 20 dakika uzaklıkta yer almaktadır. Hol Park, tamamlandığında eşyalı dairelerin kiralarının 1.500 TL den başlaması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Esenyurt Türkiye Emlak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title