Haberler

İstanbul'daki Usulsüzlüğe Yönelik Operasyon

Operasyonda biri itfaiye görevlisi 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Çalışma ruhsatı almak isteyen alışveriş merkezleri ve iş yerlerine usulsüz belge düzenlenmesine ilişkin operasyonda biri itfaiye görevlisi 3 kişi daha gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan 21 itfaiye görevlisi ile rüşvet verdikleri iddia edilen 2 iş yeri sahibinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, soruşturma dosyası kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 1 itfaiye görevlisi ile 2 iş yeri sahibini daha yakaladı.

Gözaltındaki 26 şüphelinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Operasyonun geçmişi

AA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görev yapan ve memur suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Baytekin, Ocak 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde usulsüzlük ve rüşvet iddialarına yönelik bazı itfaiye görevlilerinin gözaltına alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazılı talimat gönderdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "soruşturma dosyası kapsamında yapılan dinleme, izleme ve teknik takiplerden bilgileri olmadığını" gerekçe göstererek, gözaltı kararlarını uygulayamayacaklarını savcı Baytekin'e bildirdi.

Savcı Baytekin tarafından 2010'da başlatılan soruşturmanın Haziran 2013'te sona erdiği, Ocak 2014'te de operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi.

Bu arada soruşturma dosyası Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan'a verildi. Savcı Bayhan, dosyadaki tüm delilleri incelemeleri amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, yaklaşık 8 ay boyunca dosyada yer alan şüphelilerle ilgili yapılan dinleme, izleme ve teknik takip bilgilerini inceledi.

İncelemelerini tamamlayan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, savcı Bayhan'ın talimatıyla bugün operasyonu başlattı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title