Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İstanbul Barosu, Beşiktaş'taki terör saldırısını kınadı.

İstanbul Barosu, Beşiktaş'taki terör saldırısını kınadı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, dün Beşiktaş'ta yaşanan terör eyleminin, çok sayıda güvenlik görevlisiyle sivil yurttaşın hayatını kaybetmesine, daha fazla sayıda vatandaşın da yaralanmasına neden olduğu hatırlatılarak, yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Saldırının maç çıkışında gerçekleştirilmiş olması ve doğrudan güvenlik güçlerini hedef almasının, gözü dönmüş canilerin geldikleri son noktayı anlattığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İçinde bulunduğumuz siyasal koşullarda, idamesini başardığımız hayatımızın içinde güvenlik güçlerimizin fedakarlarından çok ciddi paylar vardır. Bu koşullara rağmen onlar sayesinde hissettiğimiz güven duygusu bugün sahipsiz kaldı. Terör yıldırmaksa yılmayacağız. Sindirmekse amacı sinmeyeceğiz. Asla korkmayacağız. Onun amacına ulaşmasını mutlaka engelleyeceğiz. Bölünmeyeceğiz, böldürtmeyeceğiz. Terör kendi alçaklığının çukurunda boğulana kadar mücadele vereceğiz. Böylesine kanlı bir eylemi planlayıp gerçekleştirecek kadar insanlıktan çıkmış olanları asla affetmeyeceğiz. Bu eylemle varmak istedikleri bir amaç varsa, ona ulaşılmaması için bütünlük içinde davranmaya özen göstereceğiz."

Ülke ve yurttaşların, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda atılan sağlam temellerle oluşturulan değerler sayesinde, ülke bütünlüğü içinde her türlü sorunu aşacağı belirtilen açıklamada, "Bizi hiçbir emperyalist güç, terörle hizaya getiremez, getiremeyecektir. Ulusumuza başsağlığı diliyoruz." denildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Barosu Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title