Haberler

İstanbul'daki Nevruz Bayramı Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

İstanbul'daki Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu Vali Vasip Şahin: "Nevruz'un tüm dünyada barışa, huzuru ve kurtuluşa vesile olması dilerim"İSTANBUL - Bolluğu, bereketi ve baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı, Topkapı Kültür Parkında düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku...

İstanbul'daki Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Vali Vasip Şahin : "Nevruz'un tüm dünyada barışa, huzuru ve kurtuluşa vesile olması dilerim"

İSTANBUL - Bolluğu, bereketi ve baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı, Topkapı Kültür Parkında düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku ile kutlandı. Nevruz kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Nevruz'un tüm dünyada barışa, huzuru ve kurtuluşa vesile olması dilerim. Yüzyıllardır geleneksel bir şekilde kutluyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Bulgaristan, Sırbistan, Gürcistan, Sincan-Uygur, Kırım, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden gelen vatandaşların katılımı ile kutlanan Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Topkapı Kültür Parkında düzenlenen etkinliğe İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 52. Zırhlı Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Kazım Dalkıran, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Türki Cumhuriyetlerin İstanbul Başkonsolosları ve çok sayıda davetli katıldı.

Nevruz Bayramı danslarla renklendi

Nevruz Bayramı kutlamaları, İBB Mehteran Takımının konseri ile başladı. Konserin ardından Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu ekibi, Kuş Tepti dans gösterisi ile büyük beğeni topladı.Troyka Kafkas Halk dansları ekibi ise yaptıkları dans ve gösteri ile nefesleri kesti. Halk oyunlarının ardından sahne alan sanatçılar Sabriye Sayın, Bünyamin Aksungur, en güzel türkülerini nevruz alanına gelenler için seslendirdi. Kutlamalarda demir dövme ve yumurta tokuşturma da yapıldı.

"Yüzyıllardır geleneksel bir şekilde kutluyoruz"

Nevruzun baharın başlangıcı olduğunu belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Nevruz'un tüm dünyada barışa, huzuru ve kurtuluşa vesile olması dilerim. Yüzyıllardır Türk coğrafyası, Orta Asya'dan, Anadolu'ya kadar Türk milletinin üzerinde yaşadığı her toprak parçasında ve bu kültürü yaşatan diğer milletlerin bulunduğu bölgelerde bu bayramın kutlanıyor. Bunu yüzyıllardır geleneksel bir şekilde kutluyoruz. Bugün İstanbul'da bir törenle insanlara da duyuralım dedik. Gördüğünüz gibi çok güzel bir program icra edildi. Tüm Türk dünyası ve sizlerin nevruzunuzu kutluyorum" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ise yaptığı konuşmada nevruzun iyiliği, güzelliği sembolize ettiğini belirterek, "Nevruz yeni gün anlamına gelir. Dünyada kutlanan en eksi en köklü, en etkili şölenlerden, bayramlardan biridir. Nevruz genel yapısı itibarıyla birleştirici, kaynaştırıcı, sevgi ve saygıyı tahkim edici, kuvvetlendirici bir mahiyet arz eder. Nevruz gelenekleri, asırları kucaklayan bir birikime, zenginliğe sahiptir. Çok renkli, çok görkemli, toplumumuzun, insanımızın, gelenek, görenek ve yaşam biçimini ortaya koyan bir zenginliktir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, demir dövdü, yumurta tokuşturdu ve ateşin üzerinden atlayarak nevruz bayramını kutladı.

(MA-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nevruz Bayramı Vasip Şahin Azerbaycan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title