Haberler

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda 50,5 kilogram kokainin ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda 50,5 kilogram kokainin ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, son zamanlarda Türkiye'ye konteyner taşımacılığı yoluyla getirilen uyuşturucuda artış yaşanıyor.

Bu kapsamda elde ettiği istihbarat bilgisini değerlendiren İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri yaptığı araştırma sonucunda, Şili'den geldiği belirlenen bazı kontrplak yüklü konteynerlere uyuşturucu getirileceği yönünde bilgiye ulaşıldı.

Ekipler söz konusu konteynerlerin liman sahsında olduğunu belirledi. Riskli olarak değerlendirilen konteynerler x-ray araç ve konteyner tarama sistemine sevk edilerek taramaya alındı. Tarama sonucu konteynerler içerisinde herhangi bir şüpheli yoğunluğa rastlanılmamasına rağmen, konteynerlerden birinin mühür numarasının konşimentoda yazılı mühür numarasından farklı olduğu görüldü. Eşyalar tam tespit işlemi yapılmak üzere sahaya indirildi ancak arama ve tespit işleminde de bir şey bulunamadı.

Gümrük muhafaza ekipleri limanda kullanılan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Belirlenen konteynerlerin hareketleri geriye dönük analiz edildi. İncelemede, beyaz bir minibüsün konteynerlere yanaştığı, minibüsteki iki kişinin açtıkları konteynerden iki çanta aldığı fakat bu çantaları alınan tedbir sebebiyle sahadan çıkaramayacaklarını anlayarak bir TIR'ın altına bıraktıkları tespit edildi.

Aracın yanına giden ekipler, çantaları alarak aramaya tabi tuttu. İncelemede iki çanta içinde çok sayıda siyah paket olduğu görüldü. Paketler için test kiti ile yapılan ön analizde uyuşturucu maddelerden kokain uyarısı alındı.

Söz konusu operasyonda 50,5 kilogram kokain ele geçirildi. Uyuşturucu maddeye savcılık talimatları doğrultusunda el konuldu. Daha sonra yakıldığı tespit edilen minibüsün sahibi ile kaçakçılık organizasyonunda yer alan 5 kişi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Şili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title