Haberler

İstanbul'da Su Ürünlerine Denetim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda İstanbul'da su ürünlerine yönelik denetim yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda İstanbul'da su ürünlerine yönelik denetim yapıldı.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ve bazı illerden gelen görevliler, Gürpınar Balık Hali, balıkçı barınakları ve su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında toplu denetimler gerçekleştirdi.

Ürünlerin hale giriş çıkış noktaları ile nakil araçları, hal içerisindeki soğuk hava depoları ve mezat alanlarında yapılan denetimlerle balıkçıların avcılık kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi.

AA muhabirinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, polis ekipleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri eşliğinde 1 hafta boyunca gerçekleşen denetimlerde, 2 ton 60 kilogram mezgit, 1 ton 464 kilogram lüfer, 432 kilogram tekir, 372 kilogram kefal, 120 kilogram çinekop, 40 kilogram kalkan, 20 kilogram mercan, 1 ton 254 kilogram istavrit, 15 kilogram sazan, 10 kilogram kırlangıç, 4 kilogram dil balığı, 90 kilogram bakalyaro, 30 kilogram ekşine, 122 kilogram köpek balığı ve 1 kilogram sübye olmak üzere toplam 6 ton 34 kilogram su ürününe boy yasağına uymadıkları gerekçesiyle el konuldu.

Ayrıca nakil belgesi bulundurmayan 44 kişi ile asgari avlanma boyunun altında balık nakleden ve satan 13 iş yerine cezai işlem ve bunun karşılığında 40 bin 572 TL idari para cezası uygulandı.

Öte yandan balıkçıların karaya çıkış noktaları olan Rumeli Feneri, Poyrazköy, Şile, Silivri ve Karaburun'da bulunan balıkçı barınaklarında da eş zamanlı denetimler yapıldı. Çapraz ve rutin denetimlerin avcılık sezonu boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gürpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title