Haberler

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi ? Hangi illerde tatil

Güncelleme:

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi ? Hangi illerde okullar tatil edildi. Kar yağışının etkili olması ile birlikte öğrenci ve velilerde kar tatili beklentisi oluştu. İstanbul ve diğer illerde okullar tatil edilecek mi ? Yetkililer okulların tatil edilmesi ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Gözler MEB ve bölge valiliklerinde.

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi ? Hangi illerde okullar tatil edildi. Kar yağışının etkili olması ile birlikte öğrenci ve velilerde kar tatili beklentisi oluştu. İstanbul ve diğer illerde okullar tatil edilecek mi ? Yetkililer okulların tatil edilmesi ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Gözler MEB ve bölge valiliklerinde.

Yeni yıla sayılı günler kala Meteoroloji'den Marmara ve Batı Karadeniz'e son yılların en şiddetli kar yağışı alarmı gelmiş, İstanbul'da kar kalınlığının şehir merkezinde 10 cm'yi, Beylikdüzü, Çatalca, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacağı belirtilmişti.

İstanbul'da beklenen kar yağışı, Yenidoğan, Kurtköy, Dudullu gibi kentin yüksek kesimlerinde aralıklarla yağmaya başladı. Hafif şekilde yağan karın akşam saatlerinde şiddetini artırması bekleniyor. Yetkililer, İstanbulluları özel araçlarıyla trafiğe çıkmama konusunda uyarmıştı.

YAKACIK

Bolu Dağı'nda da kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

METEOROLOJİ'DEN YOĞUN KAR ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları değerlendirmede, kuvvetli yağışın özellikle Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz'de etkili olduğunu vurguladılar. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece azalacağına dikkat çeken uzmanlar, zaman zaman 10 dereceye çıkan sıcaklığın perşembe günü öğle saatlerinde sıfır dereceye düşeceğini, yeni yıla girerken -2, -3, sabaha karşı ise -4 ila -5 olacağını belirttiler. Yetkililer, söz konusu sıcaklıkların İstanbul'un kırsal ve yüksek kesimlerinde gece sıcaklıklarının -7, -8 dereceye ineceğini tahmin ettiler.

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇEBİLİR

Uzmanlar, yarın öğle saatlerinde İstanbul'da karla karışık yağmur başlayacağını ardından bu yağışın kara dönüşeceğini belirterek, kar yağışının 31 Aralık Perşembe ve 1 Ocak Cuma akşamına kadar süreceğini söylediler. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 cm'ye ulaşırken, Beylikdüzü, Çatalca, Terkos, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacağı tahmininde bulundular.

Cuma akşamı kar yağışının kesilmesiyle birlikte sıcaklıkların daha da düşeceğini ifade eden uzmanlar; Türkiye'yi etkesi altına alan yağışlı ve soğuk hava sisteminin cumartesi günü yurdu terk etmesini beklediklerini belirttiler.

BOLU'DA DA KAR BAŞLADI

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, yerini sabah saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı.

Bolu Dağı'nın Seymenler, Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Taşaltı ve Sarıçökek ile Bolu Dağı Tüneli kesiminde sürücüler, zaman zaman kayganlaşan zeminde zor anlar yaşıyor. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı güzergahta, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyardı.

ATAŞEHİR

Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerdeki Güzeldere, Kardüz ve Topuk yaylaları mevkilerinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazında etkili olan fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Etkili olan fırtına sebebiyle Gökçeada Kabatepe hattı ile Kepez Eceabat hattında yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş 'den yapılan açıklamada, "Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Bugün Gökçeada'dan saat 13: 00 ve Kabatepe'den saat 15: 00 seferi ile Kepez - Eceabat hattın'daki seferler hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir"denildi. Boğaz hattında, Çanakkale -Eceabat ile Çanakkale-Kilitbahir seferleri ise normal olarak devam ediyor.

ACIBADEM

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 1

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 4

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18

Samsun: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışlı 4

Trabzon: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 10

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Çanakkale İstanbul Bolu Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title