Haberler

İstanbul'da Kışa Hazırlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, kışla mücadele çalışmaları kapsamında geçmiş yıllarda 150 bin ton civarında tuz tüketimi yapıldığını belirterek, "Bu yıl stoklarımızda 250 bin ton civarında tuzumuz mevcut.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, kışla mücadele çalışmaları kapsamında geçmiş yıllarda 150 bin ton civarında tuz tüketimi yapıldığını belirterek, "Bu yıl stoklarımızda 250 bin ton civarında tuzumuz mevcut. Tabii ki biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere de 40 bin ton civarında tuz dağıttık." dedi.

Baraçlı, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) düzenlenen toplantı öncesi yaptığı açıklamada, kış sezonuyla ilgili çalışmalarını gözden geçirmek için bir araya gelindiğini söyledi.

İstanbul'un büyük bir şehir olduğunu dile getiren Baraçlı, "Belki de 117 ülkenin nüfusundan büyük. Bizler Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve tüm ekip olarak da yine yeni bir kışla mücadeleye hazır olmak için burada toplantılarımızı yapacağız." dedi.

Baraçlı, bu yıl yaptıkları kışla mücadele kapsamında 6 bin 921 personel, bin 347 araç ve iş makinasıyla çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İstanbul'da 4 bin kilometre belki yol varken, 7 bin 373 kilometre de tüm güzergahlarımızda kışla mücadele çalışması devam edecek. Amacımız vatandaşımızın memnuniyetini daha da artırmak ve ortaya çıkabilecek problemlerin tekrarını önleyecek tedbirleri almak. Kışın her yıl farklı bir şekilde geleceği beklentisi içerisindeyiz ama bu sene de bir kış beklentimiz var. Bunu da Allah bilir ancak bunla beraber tedbirlerimizi de alıyoruz. Geçmiş yıllarda 150 bin ton civarında tuz tüketimi mevcutken, bu yıl stoklarımızda 250 bin ton civarında tuzumuz mevcut. Tabii ki biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere de 40 bin ton civarında tuz dağıttık."

Aynı zamanda da tüm personelin eğitimi ve bunların kışla mücadelede karşılaştıkları problemlerin çözümüyle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Baraçlı, İSFALT AŞ'nin bu kapsamda yaptığı çalışmaların da hızla devam ettiğini aktardı.

43 noktaya BEUS sistemi kuruldu

Baraçlı, Büyükşehir Belediyesi olarak sadece İSFALT Genel Müdürlüğü ile ilgili değil, Yol Bakım, Ulaşım, İtfaiye, Sağlık, Destek Hizmetleri Dairesi başkanlıklarıyla birlikte tüm çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ortaya çıkabilecek tarzda problemlere de tedbir alabilmek için Zabıta Daire Başkanlığımız da bu kış hazırlıkların içerisinde var. Tabii ki amacımız vatandaş memnuniyetini üst seviyeye çıkarabilmek ve ortaya çıkabilecek problemleri önleyebilmek. Bizler hem karşılaştığımız problemlerle ilgili çözümleri ortaya çıkartabilmek için, aynı zamanda da belki de İstanbul'un hem ortam şartlarını hem de vatandaşımızı bilgilendirecek çalışmalarımızı da artırarak devam edeceğiz."

Hayri Baraçlı, kış döneminde karşılaştıkları problemlerden birinin de sokak hayvanları olduğunu dile getirerek, bu kapsamda da Sağlık ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlıklarının gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Sokakta barınmaya çalışan vatandaşlarla ilgili de hem Anadolu hem de Avrupa yakalarında iki bölgeyi barınak olarak şeçtiklerini vurgulayan Baraçlı, "onların huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için de hem sağlık problemlerini çözebilmek hem bulundukları ortamda rahatlıklarını sağlayabilmek için iki noktada mekan oluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.

Baraçlı, aynı zamanda tüm bilgi birikimlerini İstanbul'daki tüm ilçelerle de paylaşmaya hazır olduklarına dikkati çekti.

İstanbul'da, göçmenlerle birlikte bakıldığında farklı bir nüfus politikasının devam ettiğini belirten Baraçlı, kentte kış hizmetini kazasız, belasız tamamlayacakları bir sezon geçirmeyi diledi.

Baraçlı, vatandaşları da kış lastiği kullanmaları yönünde uyararak, 8 derecelik eğimin üzerindeki yerlerde ortaya çıkabilecek buzlanmalarla ilgili tedbir aldıklarını, İSFALT AŞ'nin bu noktada teknoloji çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Bu anlamda 43 noktada Buzlanma Erken Uyarı Sistemi'ni (BEUS) uygularken, Haramidere bölgesindeki metrobüs hattında da buzlanmaya karşı otomatik spreyleme sistemi kurulduğunu dile getiren Baraçlı, çalışmalardan verim almaları durumunda sistemi kentin çeşitli noktalarında uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hayri Baraçlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title