Haberler

İstanbul'da kaybolan kızını Edirne'de buldu

İstanbul'da kaybolan 13 yaşındaki kız çocuğu Edirne'de bulundu.

İstanbul'da kaybolan 13 yaşındaki kız çocuğu Edirne'de bulundu.

Alınan bilgiye göre, Baba Abdülkadir Kutlu'nun İstanbul'dan gelerek Edirne'de aradığı kızı Didar Didem Kutlu, kendisini kaçırdığı ileri sürülen Fatih G'den (27) kaçarak bir polis merkezine sığındı. Kız çocuğunun peşinden giden şüpheli de gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fatih G, "küçük yaştaki kız çocuğunu alıkoyma" iddiasıyla tutuklandı.

Psikolog eşliğinde ifadesi alınan Kutlu ise işlemlerinin ardından Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Sitesine yerleştirildi. Kutlu daha sonra savcılık talimatıyla ailesine teslim edildi.

Baba Kutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih G'nin kızına işkence yaptığını öne sürdü. Konuya ilişkin sağlık raporu aldıklarını ifade eden Kutlu, şöyle konuştu:

"18 günlük bir arama çalışmasının sonunda Edirne'de olduklarına kanaat getirmiştim. Gece gündüz, kimlerle konuşabilir, araştırdık. Belirlediğimiz adreslerde geceleri nöbet tuttuk. Küçük kızıma kavuştuğum için çok mutluyum. Kızımın bulunmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kızım sanki yeniden doğdu."

İstanbul'daki bir tatlıcıda baklava ustası olarak çalışan Kutlu, 12 Eylül'de kayıp kızını aramak için Edirne'ye gelmiş, üzerinde kızının ve kızını kaçırdığını öne sürdüğü kişinin fotoğraflarının bulunduğu afişleri, iş yerlerinin ve ticari taksilerin camına ve vatandaşların yoğun olduğu alanlardaki ağaçlara yapıştırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title