Haberler

İstanbul'da En Renkli Koşu

İlk defa ABD'de düzenlenen ve buradan tüm dünyaya yayılan renkli koşu "Color Sky 5K" İstanbul'da da yapıldı.

İlk defa ABD'de düzenlenen ve buradan tüm dünyaya yayılan renkli koşu "Color Sky 5K" İstanbul'da da yapıldı. Koşuya katılanlar 5 kilometrelik mesafe boyunca her 1 kilometrede farklı renklere boyandı. Yenikapı'daki Şehir Parkı'nda yaklaşık bin kişinin katıldığı koşu oldukça renkli anlara sahne oldu.

Bir yarışmadan çok eğlence amacıyla düzenlenen renkli koşuya katılmak isteyen yaklaşık bin kişi, öğle saatlerinde Yenikapı'daki Şehir Parkı'nda buluştu. Koşu öncesi kurulan platformda yapılan müzik eşliğinde eğlenen İstanbullular, saat 14.00'da da start alan koşuya başladı. Yarışmacılar, organizasyonu düzenleyenler tarafından kendilerine verilen beyaz tişörtleri giyerek koştu.

HER KİLOMETREDE BOYA YAĞMURUNA TUTULDULAR

Kimisinin ailesiyle kimisinin de arkadaş grubuyla katıldığı 5 kilometre mesafeli koşunun her 1 kilometresinde organizatörler tarafından yarışmacılara boya tozu atıldı. Yarışmacılar da organizatörler tarafından kendilerine dağıtılan boyaları birbirlerine attılar. Her kilometresinde farklı renkte boya yağmuruna tutulan katılımcılar, 5. kilometrenin sonuna geldiklerinde adeta bir renk cümbüşüne andıran görüntüler sergilediler.

ÜCRET ÖDEYEREK KATILDILAR

Yarışmanın bitirilmesi ile birlikte katılımcılar müzik eşliğinde yeniden boya yağmuruna tutuldular. Katılımcıların 40 lira ile 65 lira arasında ücret ödeyerek katıldığı renkli koşudan elde edilen gelirin yüzde 5'i Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne verileceği belirtildi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel yarışma öncesi bir konuşma yaptı. Türkiye'de 9 milyon engellinin bulunduğunu anımsatan Demirel, "Burasını dolduracak kapasitedeyiz ama aranızda yokuz" dedi.

KOŞUYU BEKLERKEN UYUDU

Annesi ile koşuya katılmak için alana gelen 6 yaşındaki Duru, yorgunluktan müziğe ve gürültüye aldırmadan platformun önünde uyuyakaldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Kemal Demirel İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title