Haberler

İstanbul'da "Burdur Tanıtım Günleri"

Burdur'un kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen "Burdur Tanıtım Günleri"nin açılışı Feshane'de yapıldı.

Burdur'un kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen "Burdur Tanıtım Günleri"nin açılışı Feshane'de yapıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Burdurluların güzel bir memlekete sahip olduklarını belirterek, Anadolu şehirlerinin Feshane'de etkinlik düzenlemesinin birlik ve beraberlik açısından önemine işaret etti.

Kurtulmuş, bu tür etkinliklerin kültürel tanışıklıkta önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Artık öylesine yoğun bir küresel kültürün gölgesi ve baskısı altında yaşıyoruz ki özellikle genç nesiller bizim o kadim kültürümüze ait birçok hususu bilmiyor. Yemeklerini, üç eteğinden tutun sipsisine kadar genç nesiller bunları bilmiyor. Bu bir araya gelişleriniz aslında kendi milli ve yerli kültürümüzün daha iyi muhafaza edilebilmesi, sonraki nesillere aktarılabilmesi için de önemli bir imkan veriyor. Buradaki toplantının, kendi kültürümüzün tanıtılması bakımından da sonraki nesillere bir türlü aktarılması bakımından da faydası olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Sagalassos ve Kibyra antik kentlerinin Türkiye'de ve dünyada yeteri kadar tanınmadığını dile getiren Kurtulmuş, buraların tanıtımına önem verilmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, Burdurluların önemli bir kültürün temsilcisi olduğunu kaydederek, kültürün gelecek nesillere aktarılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Konuşmasında, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'ne de değinen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Resminin gölgesinde olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy'un da içlerinde bulunduğu bir büyük kahramanlık destanını hep birlikte yaşadık. Hem de bütün dünyanın 'Artık bu millet bitti. Bu millet ayağa kalkamaz. Artık uzun süren iç mücadeleler sonucu bir daha atağa kalkamaz' dediği bir zamanda. Rahmetli Akif'in 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela. Hani, ta'una da züldür bu rezil istila' dediği o büyük mücadelenin 100. yıl dönümünü idrak ettik."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini, eşi Sevgi Kurtulmuş'un memleketi olan Burdur'u konu alan bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sonlandırdı.

Etkinliğin açılışında Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de birer konuşma yaptı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in de katıldığı Burdur Tanıtım Günleri'nin resmi açılışında ziyaretçilere keşkek ve salep ikram edildi.

Pazar gününe kadar ziyarete açık olan Burdur Tanıtım Günleri, Burdur Valiliği himayesinde Burdur Belediyesi ve Burdur İstanbul Derneği'nin desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler kapsamında Burdur'un cevizli lokumu, Bucak'ın salebi ve kavurması ile Burdur şişi vatandaşların ilgisine sunulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Sevgi Kurtulmuş İstanbul Burdur Politika Güncel Haberler

title