Haberler

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

DİSK, KESK, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlamak için Beşiktaş'ta toplanmaya başladı.

DİSK, KESK, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlamak için Beşiktaş'ta toplanmaya başladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Genel İş, Birleşik Metal İş, TTB ve TMMOB üyeleri, Beşiktaş çarşıdan yürüyerek, sloganlarla meydana geldi. Grup, burada toplananlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Beko, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak İstanbul Valiliği'ne bir dosya sunduklarını belirterek, kendilerine "İnceleyeceğiz, tekrar görüşeceğiz" yanıtı verildiğini söyledi.

Valilikte dün yaptıkları görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasını hatırlattıklarını aktaran Beko, şöyle devam etti:

"1 Mayıs'ı Taksim'de normal bir şekilde kutlamak istediğimizi ilettik ve 2010-2011-2012'de 1 Mayıs'ı Taksim'de kutladığımızı ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledik. 2013-2014'te Taksim'e çıkışın engellendiğini ifade ettik. 2015'e gelince diyoruz ki 'Demokrasi kazansın, barış kazansın.' Taksim işçilere açılmadıkça, 1977 yılında katledilen arkadaşlarımızı 1 Mayıs'ta tüm işçiler, emek dostları olarak anamadıkça, 1 Mayıs kutlamalarını özgür bir şekilde yapmadıkça Türkiye'nin demokratik bir ülke olamayacağı iddiasındayız. Taksim özgürleşmeden Türkiye özgürleşemez."

Bu arada kalabalık toplanmadan önce yoğun güvenlik önlemi alan polis, 1 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişi alandaki CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin polislerle konuşması sonrası serbest bırakıldı. Bu kişi, yanında gaz maskesi ve kask taşıdığı için gözaltına alındığını ifade etti.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Beşiktaş Meydanı'nda bulunuyor.

Taksim'de 2 kişiye gözaltı

Taksim'deki otellerde kalan yaklaşık 300 kişilik turist kafilesi, yolların araç trafiğine kapatılması nedeniyle Tarlabaşı Bulvarı'nda yürüdü. Polislerin de eşlik ettiği kafile, Galata Köprüsü üzerinden Eminönü'ne geçerek, Atatürk Havalimanı'na gidecek.

Taksim Meydanı'nda bez afiş asmaya çalışan iki kişi gözaltına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Tabipleri Birliği 1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title