Haberler

İstanbul Bir Meydana Daha Kavuştu

Eminönü’nde Yeni Camii ile Mısır Çarşısı arasında kalan kısım yeniden düzenlenerek yeni bir meydan haline getirildi.

Eminönü'nde Yeni Camii ile Mısır Çarşısı arasında kalan kısım yeniden düzenlenerek yeni bir meydan haline getirildi.

Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Çiçek Pazarı ve Hatice Turan Sultan Türbesi arasında kalan ve uzun yıllardır çay bahçesi olarak kullanılan alan, kötü ve bakımsız görüntü yüzünden alanda başlatılan çalışmalar tamamlanarak bölge yepyeni bir meydan ve dinlenme alanına kavuştu. Yeni Camii Meydanı'nın açılış törenine, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılışın yağmurlu bir güne denk gelmesinden dolayı günün çok bereketli olduğunu belirterek, "Yağmur yağıyor, barajlar doluyor, İstanbul'un inşallah su problemi yaşamayacağının işaretleridir. Bu kentte yaşamakla çok şanslı insanlarız, gerçekten dünyanın merkezi diyebileceğimiz özelliğe sahip. Farklılıkların zenginliğini yaşayan kadim medeniyetler beşiği bir İstanbul'dur. 8 bin 500 yıllık tarihi ile çok farklı kültürleri barındıran ve katmanlarında izlerini taşıyan adeta tarihin çeyiz sandığı diyebileceğimiz özellikte bir İstanbul'da yaşamaktayız. Bu şehirde bulunmak, yaşamak gerçekten bir ayrıcalık ve o denlide zorluğu getirmekte. Bizler hep beraber bu şehirde geleceği hazırlamaktayız. 8 bin 500 yıllık bir geçmişi var bizimle geleceğe gidiyor. Geçmişte İstanbul 1 milyonun altında nüfusu barındırırken, çocukluğunu yaşamış birisi olarak bugün Avrupa'nın 23 ülkesinden daha büyük nüfusa erişmiştir" diye konuştu.

Ulaşımdan alt yapıya kadar İstanbul'un gelişiminden söz eden Topbaş, Yeni Camii Meydan projesini başarıyla tamamlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ve ekibini tebrik etti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Buranın çalışmasına 2012 yılının Ağustos ayında başladık, 2013 yılının sonuna doğru bitirebildik. Buranın milletimize, Fatihimize, buraya yolu düşen herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Meydan çalışmasıyla birlikte eş zamanlı olarak yanı başındaki Hatice Turan Sultan Türbesinin de restorasyonuna başlandı. Bu haliyle Yeni Camii Meydanı yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği, ticaret ve turizmin hareketli olduğu bölgenin en prestijli meydanı haline geldi.

Yapılan konuşmalarının ardından Başkan Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyet Yeni Camii Meydan ve Parkı'nın kurdelesini kesti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Eminönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title