Haberler

İstanbul Barosu Başkan Aday Adayı Abdullah Arar Açıklaması

İSTANBUL (İHA) İstanbul Barosu seçimleri için aday adaylığını ilan eden Avukat Abdullah Arar, “Yeni bir anayasa için çaba gösterecek barolar oluşturmalıyız” dedi.

İSTANBUL (İHA) İstanbul Barosu seçimleri için aday adaylığını ilan eden Avukat Abdullah Arar, "Yeni bir anayasa için çaba gösterecek barolar oluşturmalıyız" dedi.

Hukukun Üstünlüğü Platformunda yapılacak ön seçim öncesi yazılı bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkan Aday Adayı Abdullah Arar, değişikliklere uğramış olmasına rağmen mevcut anayasada darbe ruhunun devam ettiğini kaydetti. Arar, "Evren Paşa'nın apoletlerinin sökülmesinden sonraki hedefimiz demokratik, milletten yana ve gerçekten sivil bir anayasa yapmak olmalı" dedi.

"Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya ile ilgili mahkeme kararından sonra yeni bir anayasa için Türkiye bir defa daha kolları sıvamalıdır" diyen Arar, şunları kaydetti:

"Herkes yeni bir anayasa için kendisini sorumlu ve görevli kabul etmeli. Bu konuda siyasetçilere ve hukukçulara büyük görev düşüyor. Yeni bir anayasa için çaba gösterecek barolar oluşturmalıyız. Bizim çabamız bu yönde olacak. Onun için İstanbul Barosunu yönetmeye talip oldum. Adalet ve hukuktan yana tavrı net olan barolar oluşturmalıyız. Barolar, kanun devleti yerine hukuk devleti için mücadele etmeli. Barolar, insandan yana olmalı değer ve ilkelerden yana olmalı. Barolar, kendilerini sistemin, devletin, bürokrasinin veya oligarşinin sahibi görmemeli. Hukuk insan içindir.

Hukuk camiası, ülkemizdeki değişim çabalarına bütünüyle destek vermeli. Avukatlar, savcılar, bilim adamları reformlara destek vermeli, köstek olmamalı.

Değişikliklere uğramış olmasına rağmen mevcut anayasada darbe ruhu devam ediyor. Evren Paşa'nın apoletlerinin sökülmesinden sonraki hedef; demokratik, milletten yana ve gerçekten sivil yeni bir anayasa yapmak olmalı. Bu seçim ile ilk defa cumhur kendi başkanını seçecek. Bundan önce cumhur/halk bu işten anlamaz varsayılırdı. Şükür ki, 367 krizi siyasi akıl tarafından fırsata çevrildi de milletin aslında gasp edilmiş olan cumhurbaşkanı seçme hakkı tanındı. Bu büyük bir adımdır. Bu büyük adımı yasama, yürütme ve yargı erklerinde gerçekleştirilecek reformlar izlemeli."

"Sarsıcı gerçek şudur; sistem değişmeden aktörlerin değişmesi, senaryo değişmeden oyuncuların nöbet değişimi sorunu çözmemektedir" diyen Arar, "Hepsini birkaç sene içinde yoğun yaşadığımız derin çeteler ve paralel yapılanmalar meselesi, bu çıplak gerçekliği gözümüzün içine sokarcasına gösterdi. Yeni Türkiye'nin kurulması, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşasında açısından önemli bir yol kavşağındayız. Hepimiz çalışmalıyız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Şahinkaya İstanbul Barosu Kenan Evren Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title