Haberler

İstanbul: Alaattin Çakıcı'nın Yargılanması

Alaattin Çakıcı'nın "Türkbank ihalesine fesat karıştırmak'' suçundan yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada, Mesut Yılmaz'ın Türkbank ihalesi ile ilgili Yüce Divan'da yargılandığı davanın gerekçeli kararının mahkemeye gönderilmesine karar verildi.

Alaattin Çakıcı'nın "Türkbank ihalesine fesat karıştırmak'' suçundan yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada, Mesut Yılmaz'ın Türkbank ihalesi ile ilgili Yüce Divan'da yargılandığı davanın gerekçeli kararının mahkemeye gönderilmesine karar verildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Çakıcı hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Neylan Feke, Çakıcı'nın Fransa ile imzalanan iade prosedürünü ihlal ettiğini düşündüklerini bu nedenle sanığın savunmasını almak istediklerini söyledi.

Çakıcı'nın avukatı Muammer Demirtaş söz alarak, yargılamanın genişletilmesi yönünde talepleri olduğunu, bu nedenle kendilerine süre verilmesini istedi. Sanığın savunması alınmadan kendilerine süre verilmeyeceğini belirten mahkeme başkanı Feke, Çakıcı'ya savunmasını yapıp yapmayacağını sordu.

Çakıcı, uluslararası sözleşmelere Türkiye' ye iade edildiğini, bu nedenle bu sözleşmelere bağlı kalınarak yargılanmak istediğini söyledi. Çakıcı, Fransa ile imzalanan prosedürü kendisinin değil devletin savcısının kendisi hakkında yurt dışına çıkışı ile ilgili tedbir koyarak ihlal ettiğini belirtti. Ülkücü birinin Danıştay'a yönelik silahlı saldırı yapmayacağını bu işin ulusalcıların üzerine yıkılmak istendiğini söyleyen Çakıcı, "Bu kişi madem ülkücü görüşe mensup Hizbullah'ın Diyarbakır'da yaptığı eylemde ne işi var?" dedi. Mahkeme Başkanı Feke, Çakıcı'ya davaya ilişkin ifade verip vermeyeceğini sordu. Çakıcı, Fransa'dan yazı gönderilene kadar ifade vermeyeceğini söyledi.

Çakıcı'nın avukatı Demirtaş, müvekkilinin iadesine ilişkin Fransa adli makamlarınca yazılan yazı gelene kadar yargılanmanın durdurulmasını istediklerini belirtti. Bu esnada söz alan Çakıcı, "Hakkımda beraat yönünde karar vermeniz durumunda yukarıdakiler hakkınızda soruşturma başlatır. Bu nedenle iki arada bir derede kalıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Feke, 1992 yıllında Asliye Ceza Mahkemesi'nde görevli olduğu sırada Çakıcı'yı ruhsatsız silahla ilgili olarak yargıladığını ve delil yetersizliğinden beraat kararı verdiğini hatırlattı. Feke, "Sen her hakim bakanlığın emriyle hareket ediyor diye düşünüyorsun. Bu düşünceyi kafandan at" diye konuştu.

Söz alan Çakıcı'nın avukatı Ahmet Ateş görülmekte olan davanın ana sanığının Mesut Yılmaz olduğunu ve onunda Yüce Divan'da yapılan yargılama sonucunda beraat ettiğini söyledi. Müvekkillerine defalarca Yüce Divan'da yapılan dava ile kendi dava dosyalarının birleştirilmesini istediklerini söyleyen Çakıcı'nın avukatı Demirtaş, ''Kendisi mahkemenize güvendiğini söylediğinden bu talebimizden vazgeçmek zorunda kaldık. Yüce divandaki dava dosyasının tarafınızca Anayasa Mahkemesi'nden istenmesini talep ediyoruz" dedi.

Kendisini Ankara'ya davet etseler 20 şiddetinde deprem olacağını söyleyen Çakıcı, "Beni bu yüzden oraya davet etmek istemediler'' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi'nden Türkbank ihalesine ilişkin davanın gerekçeli kararını isteyerek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title