Haberler

Issa Interclean Fuarı İstanbul'da

Bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Temizlik Zirvesi ISSA/INTERCLEAN İstanbul’da gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Temizlik Zirvesi ISSA/INTERCLEAN İstanbul'da gerçekleştirildi. Fuarda son dönemlerde yaşanan iş kazalarıyla birlikte iş güvenliği konuları da gündeme geldi. TESHIAD Başkanı Bülent Doğru, "Yüksekte çalışmayla ilgili iş güvenliği anlamında ciddi problemlerinin olduğunun farkındayız. Hükümetin çıkaracağı ikinci torba yasayla birlikte bu iş güvenliğini daha doğru zemine oturtulacağına inanıyoruz" dedi.

ISSA/INTERCLEAN Fuarı, ISSA ve TESHİAD'ın işbirliği, Amsterdam RAI ve UBM NTSR'nin ev sahipliğinde ilk defa Türkiye'de düzenleniyor. Amsterdam, Orlando, Varşova ve Meksiko'dan sonra İstanbul'da, Avrasya'nın temizlik sektöründeki öncü firmalarını bir araya getiren fuar, WOW Convention Center'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Etkinlikte; Amsterdam RAI ISSA Interclean Direktörü Rob den Hertog'un yanı sıra ISSA temsilcileri de yer aldı.

Türkiye'de endüstriyel temizlik ürün ve servisleri sektörünü bir araya getiren fuar, zemin bakım makinelerinden kimyasal temizleyicilere, cam ve dış cephe temizlik ekipmanlarından, buharlı temizlik ürünlerine kadar geniş yelpazede ürün grupları yer aldı.

Temizlik ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İş Adamları Derneği (TESHIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Doğru, "Fuar bizim için ve sektör için çok önemli. İkincisi düzenlediğimiz bir zirve var. Ana temamız güvenilir hijyen temalı bir zirve. Sektörün kamuoyundaki algısını oluşturmak amaçlı çok önem verdiğimiz bir zirve. Bu zirvenin çok dolu dolu geçeceğine inanıyorum" dedi.

Sektörün yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Doğru, "Bir defa çok sektör anlamında yetişmiş iş gücü anlamında ciddi problemler yaşıyoruz. Bunu biz özellikle kamu yönetimi tarafından yaklaşık 50 bin yetişmiş iş gücü anlamında istihdam yaratabileceğimiz bir sektörümüz var ki bu sektörün de yine kamu yönetimi tarafından doğru algılanmasını istiyoruz. Biz sektör olarak bu sıkışık gündemde sektör olarak böyle bir istihdam yaratabileceğimizi kamuoyuna deklare etmek istiyorum. Ama burada kamu yönetiminin bize eğitimli iş gücü anlamında destek vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Yüksek binalarda yaşanan iş kazalarına değinen Başkan Doğru, "Yine kamuoyunun gündeminde olan son dönemlerde iş kazalarıyla ilgili iş güvenliği ile ilgili konular var. Bizim iş kolumuzda yüksekte çalışma söz konusu. Bir defa Türkiye'nin çevresi değişiyor. Yüksek gökdelenlerin olduğu bir ülkedeyiz. Dolayısıyla yüksekte çalışmayla ilgili iş güvenliği anlamında ciddi problemlerinin olduğunun farkındayız. Çıkan torba yasasında iş güvenliği ile ilgili kısmide olsa birçok iyileştirme yapıldı ama biz hükümetin çıkaracağı ikinci torba yasayla birlikte bu iş güvenliğini daha doğru zemine oturtulacağına inanıyoruz. Bizi de bu noktada kale alıp çağırmaları gerekiyor. Dolayısıyla iş güvenliği ile ilgili biz sektör olarak gerekli çalışmaları yapacağımızı deklare ediyoruz" dedi.

FUAR KATILIMCILARI VE SERGİLENEN YENİ ÜRÜNLER ŞÖYLE:

Almanya'dan kimyasal temizlik üreticisi; Birleşik Krallık'tan sıhhi aletler üreticisi; Suudi Arabistan'dan tuvalet kağıdı üreticisi; ABD'den el kurutma makinesi üreticisi; İtalya'dan yüksek basınç pompası üreticisi; Avusturya'dan tuvalet ve mutfak hijyen ürünleri üreticisi; Hollanda'dan elektrik süpürgesi üreticisi; Almanya'dan fırça üreticisi; Hırvatistan'dan kuru buz püskürtme ekipman üreticisi; Fransa'dan buharlı temizlik ve dezenfeksiyon ekipman üreticisi; Almanya'dan bir pencere temizleme araçları ekipmanları üreticisi ve ABD'den parlatma pedleri üreticisi.

20 ülkeden yaklaşık 100 firmanın katıldığı fuarın üç gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amsterdam İstanbul Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title