Haberler

İsrail ve IŞİD Van'da Protesto Edildi

Güncelleme:

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, İsrail ve IŞİD'i protesto etti.

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, İsrail'in Gazze'de, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ise Irak'taki saldırılarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Hazreti Ömer Camisi'nin avlusunda toplanan inisiyatif üyesi bir grup, sık sık tekbir getirerek "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

Grup adına konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, "Arap Baharı" ile Ortadoğu'da esmeye başlayan hürriyet rüzgarlarının çok geçmeden yerini kaos ve darbelere bıraktığını belirtti.

Uluslararası güçlerin Ortadoğu üzerinden bir kapışmaya girdiğini ve bölgenin kaynayan kazana dönüştüğünü ifade eden Arvas, şöyle devam etti:

"İsrail devleti tarafından katledilen Gazze halkı, Mısır halkının oyuyla başa getirilen İhvan yönetimine yapılan darbe ve öldürülen beş binden fazla insan, üç yıldan fazladır Suriye halkının yaşadığı dram ve Amerikan işgalinden bu yana her gün yüzlerce insanın öldürüldüğü Irak, her ülkede kurulan taşeron örgütler, güven vermeyen ve tarihi birikim ve tecrübeden yoksun akımlar, Ortadoğu'yu kaynayan bir kazan haline getirdi. Bölgede yaşananlar Ortadoğu halklarının canı ve kanı üzerine yapılan küresel bir işgalden ibarettir."

IŞİD'in saldırılarını da eleştiren Arvas, "IŞİD'in Kürdistan coğrafyasında Kürt gruplara karşı savaşması halkların kazanımı üzerine odaklanması ve Şengal de mazlum, sivil Ezidileri hedef alan saldırıları, dağlara kaçmak zorunda kalan binlerce insanın yaşadığı tablo, insanlığın vicdanında nefret uyandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Grup, edilen duanın ardından dağıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title