Haberler

İsrail Ordusu Yetkilileri: İHH'nin Bazı Üyeleri Gemilerde Olacak

İsrail Ordusu Sözcüsü Binbaşı Avital Leibovich, İHH'nin 2. Gazze filosundan çekilse de yeni istihbarat bilgilerinin, örgütün bazı üyelerinin gemilerde bulunacaklarını gösterdiğini öne sürdü.

İsrail Ordusu Sözcüsü Binbaşı Avital Leibovich, 2 İHH'nin 2. Gazze filosundan çekilmesinin ilk başta İsrail'e yönelik "tehdidi" bertaraf ettiği gibi görünse de yeni istihbarat bilgilerinin örgütün bazı üyelerinin gemilerde bulunacaklarını gösterdiğini öne sürdü.

Haaretz gazetesine göre, İsrail ordusu Sözcüsü Binbaşı Avital Leibovich, istihbarat raporlarına dayanarak 2. Gazze filosundaki "aşırı unsurların İsrailli güçlere karşı kullanmak üzere tehlikeli yangın çıkartıcı kimyasalları"nın olduğunu iddia etti.

İsrailli yetkililerin söz konusu yolcuların "kan dökmekle tehdit ettiklerini" de söylediklerini belirten gazete şunları yazdı:

"Üst düzey İsrailli yetkilileri, bir basın brifinginde Türk örgütü İHH'nın, Gazze'ye yönelik yeni filodan çekilmiş olsa da İsrail tarafından sağlanan yeni bilgilere göre, bazı yolcuların şiddetli eylemleri gerçekleştirmeyi planlıyor.

İHH, geçen yıldaki filoda yaşanan şiddetten büyük ölçüde sorumlu olduğu için, filodan çekilmesi, o tehlikeyi bertaraf ettiği gibi görünüyordu. Ancak şimdi yetkililer, grubun bazı üyelerinin, diğer Arap ve Müslüman aktivistleriyle birlikte gemilerde bulunacakları gibi göründüğünü söylediler. "

Gazeteye konuşan üst düzey savunma yetkilileri, "sülfür dahil kimyasalların, Fransız ve Amerikan yolcularını da taşıyan gemilerde bulunduğunu" öne sürerken bir savunma kaynağı, "Bu dramatik bir gelişme" sözlerini kullandı.

-"İSRAİLLİ ASKERLERE SALDIRMA NİYETİMİZ YOK"-

Ancak Haaretz, İsrail Ordusu Radyosuna konuşan filo düzenleyicisi Dror Feiler, "İsrailli askerleri saldırma niyetimiz yok" derken filoya katılmayı planlayan yüzlerce kişinin "şiddetsizlik deklarasyonu" imzaladıklarını vurguladı.

Freiler, "İsrail'in spesifik şüphelilere ilişkin bilgisi varsa eğer, filo düzenleyicilerine iletmesi gerektiği"ni de ifade etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title