Haberler

İsrail Medyası: Altı Yılda Bir İlk

Güncelleme:

İsrail basını,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 30 Ağustos resepsiyonu sırasında İsrail Büyükelçiliği Malasgahgüzarı Sfari ile tokalaşmasını, '6 yılda bir ilk' başlığıyla duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gazze operasyonu nedeniyle İsrail'e yönelttiği sert eleştirilere rağmen Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonu sırasında İsrail Büyükelçiliği Malasgahgüzarı Yosef Levi Sfari ile tokalaştığına dikkat çekiliyor. İsrailli medya, bu gelişmeyi "Altı yılda bir ilk" başlıkları ile duyurdu.

Times of İsrail, Channel 10 kanalına dayanarak verdiği haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Son olarak Gazze savaşı nedeniyle Kudüs'e (İsrail hükümetine) yönelttiği acı eleştirilere rağmen maslahatgüzarla tokalaştı" sözlerini kullanıyor. Haberde şöyle deniliyor:

HABERİN DETAYLARI

"Önceki 11 yıldır başbakan olarak görev yaptıktan sonra 10 Ağustos'taki seçimlerde cumhurbaşkanlığı kazanan Erdoğan, Cumartesi günü, diplomatlar ile biraraya geldiği, ülkenin bağımsızlığının bir kutlaması olan Zafer Günü Resepsiyonu'nda İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ile buluştu ve onunla tokalaştı."

Bunun ardından haberde "tarihi olarak büyük ölçüde sembolik olan bu yeni görev için daha çok yetki arayaşında olması beklenen Erdoğan, 2008 yılında Gazze'de yapılan operasyondan bu yana İsrailli yetkililerle herhangi bir doğrudan temastan kaçındı. Cumartesi günkü Levi Sfari ile buluşması, yerel basında geniş biçimde yansıtıldı" deniliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

gazzeli:

hani, halkın, adamı. ne, oldu, o, koltuğa, oturan, şaa-şırıyor, kiç, kaderimiz, yok, kimi. sevsek, , bize, hemen, sırt, çeviriyor

17
31
yanıtYanıtla
ELAZIĞLIsevgi-duvari@mynet.com:

O SEÇİMLERDİ DİYE KAHRAMANLIĞA SOYUNDU İSRAİL BAKTIKİ İLERİ GİDİYOR. . FRENLEDİ. . . kardenizliler ne anlar Filistinli kardeşlerimizn halinde onlar. . kafkastırlar. . .

yanıt0
yanıt0
ELAZIĞLI:

İSARİL GEL DEDİMİ GİDER GİT DEDİMİ GİDERSİNİZ. . .

21
26
yanıtYanıtla
csrmccsr@hotmai.com:

ne diyon allahın kırosu

yanıt0
yanıt0
Cakircali EFE:

Iyi bir Diplomat olugunu gösterdi, Cumhur Reisimiz.

14
29
yanıtYanıtla
ŞENOL:

seçim kazanıldı yalamaya devaaaam

15
21
yanıtYanıtla
Ensari:

İsrail tayyipin ekmek kapısıydı. Bırakmak olmaz.

19
16
yanıtYanıtla
kral:

arkdaşlar sizde inanormusunuz türkiye nin israil düşmanı olduğunu inan buna çocuklar bile güler siz bakmayın tayip amca seçim nedeni ile bir iki kelime söyledi seçim bitikten sonra bir laf çıktımı tayibin azında hata işidi o kader insan öldürdü hiç bir kelime işde söylemedi yani çok çelşki bir durm vr ne oldu esat nerde inan esatı arar olduk yav bu nasıl bir dünya adamlar tavuk keser gibi insan kesiyorlar bizim bakanlar başbakan cumurbaşkanımz bir kelime etmiyor arkadaşlar inan bu kader vahşete sezsiz kalırsak ya israil bize bomba yağdırcak yada işid kafamızı kesecek

19
15
yanıtYanıtla
mustafamu3838@hotmail.com:

Diyelim başbakan Cumhurbaşkanı konuşmuyor. Kim konuşuyor.

yanıt0
yanıt0
OSMANLI:

Seçimle beraber İsrail düşmanlığı da bitti. Seçimden önceki kaval sesleri koyunlar içindi. . .

28
6
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title