Haberler

    İsrail'in Suriye'ye Hava Saldırısı Beş Can Aldı

    Suriye'de IŞİD yıkımı devam ederken, İsrail'in Golan Tepeleri'ne düzenlediği ikinci hava saldırısında beş kişi yaşamını yitirdi.

    Suriye'de IŞİD yıkımı devam ederken, İsrail'in Golan Tepeleri'ne düzenlediği ikinci hava saldırısında beş kişi yaşamını yitirdi.

    İsrail ordusu, hava saldırısında öldürülen beş kişinin daha önceki roket atışlarından sorumlu Filistinli militanlar olduğunu öne sürdü. Suriye'den yapılan açıklamada ise araçlarında öldürülenlerin sivil köylüler olduğu savunuldu.

    Golan'dan atıldığı öne sürülen roketler İsrail tarafında yangına neden olmuştu. İsrail ordusu roket atıldığı gerekçesiyle Golan Tepeleri'nde bulunan Suriye ordu mevzilerinin perşembe günü topçu ve hava saldırısıyla vurmuştu. Saldırıda bir Suriye askeri ölmüştü.

    Terör örgütü IŞİD ise Humus'ta bulunan tarihi bir manastırın bir kısmını yıktı. Dördüncü yüzyıla ait olduğu belirtilen manastırın buldozerle yıkıldığını gösteren video kaydı, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin 45 kilometrelik Suriye sınırına duvar örme çalışması da devam ediyor. Üç yıl içinde bitirilmesi planlanan duvarı

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 22 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Golan Tepeleri İsrail Suriye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title