Haberler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları KKTC'de protesto edildi -

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları KKTC'de protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları KKTC'de protesto edildi.

Başkent Lefkoşa'da, Meclis önünde toplanan bir grup "Sevimli Dostlar Derneği" üyeleri, ellerinde " Filistin'de katliama son", "Gazze İçin özgürlük" pankartları taşıyarak, İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu KKTC Genel Başkanı Mehmet Ali Başaslan grup adına yaptığı açıklamada, Gazze halkının uğradığı katliam ve zulümlere karşı kınama bildirgelerinden başka birşey yapmayan Birleşmiş Milletler'in (BM) ve uluslararası kuruluşların bu tutumları ile İsrail'e işgali genişletme ve katliamları artırma cesareti verdiğini belirterek, Filistinliler'in uluslararası arenada yalnız bırakılmaması gerektiğini savundu.

"Bu gaddarlarla işbirliği halinde olan ülkeleri Allah'a havale ediyoruz" diyen Başaslan, "Filistinli kardeşlerimizin ve diğer tüm mazlum halkların yanındayız. Bu kalabalık ve dünya üzerinde toplanan tüm kalabalıklar onlara manevi destek olacaktır. Filistin ve diğer mazlum devletler direnecek ve kazanacaktır" ifadelerini kullandı.

Grup, daha sonra Filistinliler için dua ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title