Haberler

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Ablukası

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı Gazze Direktörü Mamadou Sow, Gazze'de hayatın normale dönmesine engel olan kısıtlamaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı Gazze Direktörü Mamadou Sow, Gazze'de hayatın normale dönmesine engel olan kısıtlamaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Sow, Kızılhaç binası önünde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki görev süresinin dolduğunu ifade ederek, Gazze'nin geniş imkanlara sahip olduğunu ancak kısıtlamaların Filistinlilerin günlük hayatını çok fazla etkilediğini söyledi.

Gazze'nin ihtiyaçlarının sadece insani yardımlarla karşılanamayacağına dikkati çeken Sow, "Gazzelilere, hayatın inşası için fırsat verilmeli ve onurlu bir gelecek için bölge sakinlerinin umutları canlandırılmalı. Çevre yönetimler tarafından uygulanan kısıtlamalar, bölgede hayatın ve yıkılan altyapının yeniden inşasını engelliyor." dedi.

Sow, bölgedeki insani ihtiyaçların, teşkilatın tek başına karşılayabileceğinden çok daha fazla olduğunu dile getirerek, "Gazze'de uygulanan kısıtlamalar, istikrarın sağlanmasını engelliyor. Bu durum, bölgedeki tüm kesimleri sıkıntıda bırakıyor." diye konuştu.

Konuşmasında uluslararası topluma seslenen Sow, Gazze'de 2 milyon insanın bu küçük bölgede yaşaması ve böylesi bir insani durumda bırakılmasının utanç kaynağı olduğunu söyledi.

"Dünya Gazzeli gençlerin asla teslim olmayacağını bilmeli"

Filistinli gençler arasındaki işsizlik sorununa da çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Sow, "Dünya Gazzeli gençlerin asla teslim olmayacağını bilmeli." ifadesini kullandı.

Sow ayrıca, Kızılhaç'ın Gazze'deki kısıtlamaların son bulması için çevre ülkeler ve ilgili kurumların yetkilileriyle görüşmelere devam ettiğini vurguladı.

Kızılhaç Gazze Direktörlüğü görevine iki yıl önce gelen Sow'un yerine Guislain Defurne'ın atandığı ifade edildi.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006 yılından bu yana abluka altında tutuyor. İsrail yönetimi, askeri amaçlar için kullanılacağı gerekçesiyle inşaat ve gıda sanayinde gerekli bazı malzemeler ile ürünlerin Gazze'ye girişini yasaklıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title