Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya İstifa Çağrısı

Güncelleme:

Gazze Şeridi yakınındaki yerleşim alanlarında güvenlik durumunun kötüleştiğini vurgulayan İşçi Partisi Milletvekili Eitan Cabel, Netanyahu'yu istifaya çağırdı.

İşçi Partisi milletvekili Eitan Cabel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya istifa çağrısında bulundu.

İsrail radyosunun haberine göre Cabel, Gazze Şeridi yakınındaki yerleşim alanlarında güvenlik durumunun kötüleştiğini vurguladı.

Netanyahu'yu bu durum dolayısıyla istifaya çağıran Cabel, "Netanyahu'nun tutumu ve hedeflerini karşısında İsrail halkının kafası karışmış durumda" ifadelerini kullandı.

İsrail, 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay devam eden saldırıların ardından Filistinli gruplar ile İsrail arasında sağlanan 72 saatlik geçici ateşkes, 8 Ağustos Cuma günü saat 08.00'de sona ermişti.

"Geçici ateşkes" süresince "kalıcı" bir ateşkesin sağlanması için İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır'da müzakereler başlamıştı. Ancak şu ana kadar bir ilerleme kaydedilemedi. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title