Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Sydney'de düzenlenen İsrail'i protesto yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Avustralya'nın Sydney kentinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarını kınayan binlerce kişi protesto yürüyüşü yaptı.

Sydney Town Hall önünde toplanan binlerce eylemci, İsrail, Amerika ve İsrail saldırılarına sessiz kalan Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Dış İşleri Bakanı Julie Bishop aleyhine sloganlar attı.

Filistin Sydney Eylem Grubu tarafından düzenlenen protestoda sık sık "Özgür Filistin", "Özgür Gazze", "Utan İsrail, utan Amerika" sloganları atılarak Türkiye, Lübnan, Mısır ve İran bayrakları taşındı.

-Protestocular için caddeler kapatıldı-

Sydney Town Hall önünde başlayan protesto gösterisinde kürsüye çıkan konuşmacılar İsrail'in Gazze'ye sürdürdüğü saldırıları kınayarak dünya devletlerine ve uluslararası kuruluşlara katliamın bir an önce durdurulması çağrısı yaptı.

Göstericiler, İsrail tarafından plajda oynarken katledilen dört Filistinli çocuğun temsili cenazelerini kalabalığın önüne koyarak Filistin'deki katliama dikkat çekmeye çalıştı. Protesto esnasında kısa süreli oturma eylemleri de yapıldı.

Sydney'de yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı da İsrail'in saldırılarını kınamak için ellerinde Türk bayrakları ile gösteride yerini aldı.

Protesto gösterisi yaklaşık 3 saat sürdü. - Canberra

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title