Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Artık buna bir dur demek gerekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına "Artık buna bir dur demek gerekiyor. Daha fazla ölümün olmamasını istiyoruz" dedi.

Kılıç, çeşitli temaslarda bulunmak ve Bakanlığının Sinop'da sürdürdüğü yatırımları yerinde incelemek üzere geldiği kentte gün boyu incelemelerde bulundu.

Samsun Valiliği ziyaretinin ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Kılıç, vatandaşlarla sohbet ettiği ve öğrencilere satranç seti hediye etti.

AK Parti Sinop İl Başkanlığını da ziyaret eden Kılıç, daha sonra Korucuk mevkinde yapımı süren yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı ve hizmet binasını inceledi.

Sinop Ak Parti İl Başkanlığınca Öğretmen Evi'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in son günlerde başlattığı saldırıların kabul edilemez noktaya ulaştığını belirtti. Yaşananlar nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz, bu tip bu olayı geçmişte yaşadık. Başbakanımız Suriye ile İsrail arasında ara buluculuk görevini üstlendiğinde anlaşmaya çok az süre kala, o zamanın İsrail Başbakanı Ehul Olmert Türkiye'den ayrıldı ve üç gün sonra yine İsrail Gazze'yı bombaladı. Yine bu günlerde Hamas-Fetih arasında müzekerenin, İsrail'le olan müzakerenin tam arefesinde yine bu olaylar yaşanıyor. Bunlar düşündürücüdür. Bunların hepsinden önemlisi Birleşmiş Milletlerin bu konudaki tutumu, Batı dünyasındaki ve İslam dünyasındaki ülkelerin buna karşı takındıkları tutumlar düşündürücüdür. Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde bu sıkıntıdan kurtulurlar ve ölümler son bulur. 271 kişinin son hava saldırılarında ve kara harekatlarında Gazze'de vefat ettiğini biliyoruz. Artık buna bir dur demek gerekiyor. Daha fazla ölümün olmamasını istiyoruz."

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Türkiye'nin bir seçim sürecine girdiğini ve ilk kez Cumhurbaşkanın halkın oyları ile belirleneceğini hatırlatan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanını, cumhur reisini milletin seçeceğini söyledi.

Vatandaşları 10 Ağustos'ta sandık başına davet eden Kılıç, "Ben hepinizden vatandaşlık hakkınızı ve iradenizi sandığa yansıtmanızı sizlerden rica ediyorum. Biz AK Parti olarak Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettik ve aday olarak kendisi şuan da milletinden oy istiyor. Biz de Genel Başkanımız, Başbakanımız adına bu gün sizlerden 10 Ağustos da destek istiyoruz. Bu desteği de vereceğinize inanıyorum. Yerel seçimlerde AK Parti olarak beklediğimizin altında bir oy aldık. Ancak ben inanıyorum ki 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına Sinop sahip çıkacaktır ve Sinop'taki sandıklardan yüksek bir oy oranı alacaktır" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç İsrail Sinop Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title