Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen protestoya onbinlerce kişi katıldı Başbakanlık önünde toplanan protestocular, İsrail'in Londra Büyükelçiliği'nin önüne yürüdü.

İsrail'in Gazze saldırıları, İngiltere'nin başkenti Londra'da onbinlerce kişi tarafından protesto edildi.

İngiltere Başbakanlığı önünde toplanan protestocular yaklaşık 1,5 saat boyunca trafiğe kapatılan Londra caddelerinde yürüyerek, İsrail'in Londra Büyükelçiliği önüne geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protestoda onbinler İngiliz hükümetini eleştirerek, "Yazıklar olsun sana David Cameron" diye uzun süre bağırdı.

"Filistin'e özgürlük", "Gazze'deki işgale son verin", "Gazze'deki katliama son verin" gibi çeşitli sloganlar atan ve pankartlar taşıyan protestocular arasında Türk vatandaşlarının da bulunması dikkati çekti.

AA'ya konuşan ve Filistin bayraklı bir şapka takan İngiliz vatandaşı Rosalind, "67 yaşındayım ve Filistin'i yıllardır destekleyerek, bu tür protestolara katılıyorum. Benim gibi birçok yaşlı insan bu protestolara katılıyor ve katılmaya da devam edecek. Bugünkü katılım inanılmaz. İngiliz hükümetinin tutumundan utanıyorum. Cameron'a güvenmiyorum. İlgilendiği ve sevdiği tek şey ticaret ve silah anlaşmaları" ifadelerini kullandı.

Somali asıllı Liban Hüseyin de, Gazze'deki çocukların öldürülmesinin doğru olmadığını göstermek için bugünkü protestoya katıldığını belirterek, "Tüm Gazzeliler şu anda cezalandırılıyor. Filistinli kardeşlerimize desteğimize göstermek için bugün buradayız. İsrail'in şu anda yaptığı soykırımdır. Gazze'deki insanların yiyeceği, suyu yok. Tüm sınırlar kapalı. İsrail bombalamadan önce uyardığını söylüyor. Bu insanlar nereye kaçacak ki? Tüm sınırlar kapalı" diye konuştu.

İsrail devletini yaratanın İngiltere olduğunu kaydeden Hüseyin, dolayısıyla İngiliz hükümetinin Gazze saldırılarına tepkisiz kalmasına şaşırmadığını söyledi. Hüseyin, "İngiliz hükümetinin beni temsil etmediğini göstermek için de buradayım" dedi.

"Ayrımcılığa Karşı Futbol" adlı kuruluşun kurucusu John Tymer ise, İsrail'in ayrımcılığını futbolda da gösterdiğini ve İsrail'i futbolla ilgili herşeyden çıkarmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Bu arada, protestocuların kimi zaman İsrail yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle İngiliz yayın kurumu BBC'yi eleştiren sloganlar atması da dikkati çekti. Olaysız geçen protestoda, sadece 3 gözaltı olduğu bildirildi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Londra Büyükelçiliği İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title