Haberler

New York'ta İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

Güncelleme:

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından başlattığı kara harekatı, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından başlattığı kara harekatı, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

New York'un ünlü Times Meydanı'nda toplanan, aralarında Yahudilerin de yer aldığı çok sayıda farklı milletten gösterici, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

Göstericilerden bazıları protestoya çocuklarıyla katıldı. "Özgür Filistin, Özgür Gazze", "Adalet istiyoruz, şimdi istiyoruz", "İsrail şiddeti durmazsa, savaşağız", "İşgale ve İsrail'e hayır" sloganları atan eylemciler, İsrail'i büyük bir savaş suçu işlemekle suçladı.

Gösteri sırasında bazı Yahudiler de diğer ülke temsilcileri gibi öfkeli kalabalığa seslenerek, tepkilerini dile getirdi.

AA muhabirine konuşan Afgan asıllı Seelai Karzai, başta ABD olmak üzere tüm ülkeleri ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı. Karzai, uluslararası toplumun İsrail'e baskı yapmaması halinde bölgede çok daha fazla kan akacağının altını çizdi.

Yüzünü Filistin bayrağı renklerinde boyayarak eyleme katılan öğrenci Ayyad Algabyali ise ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe işaret ederek, Filistin'de dökülen kanı şiddetlendiren yardımların bir an önce kesilmesi gerektiğini söyledi. Algabyali, "Nasıl çocukları, kadınları, insanları öldürerek mutlu olabiliyorlar anlayamıyorum" diye konuştu.

Susie Abdelghafar adlı bir başka öğrenci de İsrail'in, ABD işbirliğinde ciddi bir insanlık suçu işlediğini ve ABD'nin gelişmelere tepkisiz kalarak bu suça ortak olduğunu kaydetti. Abdelghafar, "Bir Amerikan vatandaşı olarak ABD'nin İsrail'e verdiği destekten utanıyorum" dedi.

Monica Murillo ise İsrail'in ve şiddetinin bir an önce durması gerektiğini vurguladı. Amerikalıların ödedikleri vergilerin İsrail'e yardım olarak gittiğini savunan Murillo, bu yardımların Filistinli çocukları bomba olarak öldürdüğünü kaydetti. Murillo, ABD'de yaygın olan Müslümanlar hakkındaki önyargının da değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gösteriye oğulları Harsh ve Josej ile katılan Menacham Mermelstein adlı Yahudi, Filistin ve Gazze halkına destek vermek, İsrail'e "dur" demek için eyleme katıldığını söyledi. İsrail'in Yahudileri temsil etmediğini belirten Mermelstein, " İsrail'in yaptığı Tevrat'a ve uluslararası yasalara göre büyük bir suçtur. İsrail insanlık suçu işliyor. Yahudiler; şiddete, suça ve İsrail'e karşıdır" diye konuştu.

Mermelstein'in çocukları Harsh ve Josej de gazetecilere "Yahudiliğe 'evet' ama Siyonizm'e 'hayır'. İsrail gitmeli" ifadesini kullandıktan sonra Aymen adlı Filistinli bir çocukla barış pozu verdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetine duyarsız kalan medya kuruluşlarını kınayan protestocular, Fox News binasına yürüyerek eylemlerini bitirdi.

röp.ler

Detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri New York İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title