Haberler

Bartın'da Gazze Protestosu

Güncelleme:

Bartın'da "Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu" üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını protesto etti.

Cuma Namazı sonrasında Arap Camisi önünde toplanarak, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Katil İsrail hesap verecek", "Zulme, işgale, siyonizme hayır" yazılı afiş ve pankartlar taşıyan grup, bir süre İsrail aleyhine slogan attı

Grup adına açıklama yapan Abbullah Erkan, İsrail'in Filistin topraklarını işgale devam ettiğini ve mazlum Gazze halkını topluca katlettiğini söyledi.

Son bir haftada "Siyonist çetenin" Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda 100'e yakın Filistinli'nin şehit edildiğini ve 4 yıldır Suriye'de de Esed tarafından öldürülenlerin sayısının 300 bini geçtiğine dikkati çeken Erkan, şöyle konuştu:

"Ağır işkencelerle öldürülen insanların haddi hesabı bilinmiyor. Dünya sessizliğini koruyor ve diktatörlerden yana tavır almaya devam ediyor. Orta Afrika, Endonezya, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Filistin'de yaşayan kardeşlerimizin egemen şeytani güçler ve onların işbirlikçileri tarafından nasıl bir zulümle karşı karşıya bırakıldıklarını görerek, vicdanlarımız kanayarak sadece seyrediyoruz. Katil İsrail'in yaptığı katliamlar karşısında ABD, Rusya ve diğer emperyalist devletlerin oyuncağı durumundaki BM, göstermelik açıklamaların dışında kılını dahi kıpırdatmamaktadır.

Zalimler, pek yakında nasıl bir inkılapla devrileceğini elbette bileceklerdir. Alçak Siyonistler, akıttıkları kanda boğulacak. Rabbimiz, sebat eden, direnen Müslüman kullarına vaat ettiği güzel günleri bir gün verecektir."

"Yaşasın küresel intifada, yaşasın mazlum Filistin halkı" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atan grup, duanın ardından dağıldı. - Bartın

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Bartın Gazze Politika Güncel Haberler

title