Haberler

ABD İsrail'in Füze Savunma Sisteminin Yenilenmesi İçin Para Verecek

Güncelleme:

ABD Senatosu, İsrail'in füze savunma sisteminin yenilenmesi için İsrail'e 225 milyon dolar verilmesini onayladı.

ABD Senatosu, İsrail'in füze savunma sistemi Demir Kubbe'nin yenilenmesine 225 milyon dolar aktarılmasını onayladı. ABD'nin bu hamlesi çok sert tepkiye neden oldu. Sosyal medya da ABD ve İsrail'e kınamalar olurken "Gazze yanarken İsrail'e para veriyor. İsrail kendini koruyup daha çok öldürsün." diye yorumlar yapıldı.

SENATODAN GEÇTİ

Pentagon'un, İsrail'e cephane sevkiyatı yapılacağını duyurmasından bir gün sonra Senato'da yapılan oylamada, İsrail'in füze savunma sistemi Demir Kubbe için 225 milyon verilmesi kabul edildi.

Temsilciler Meclisi'nin de yaz tatiline girmeden önce 225 milyon dolarlık yardımı onaylaması bekleniyor.

GELİŞMİŞ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VAR

Demir Kubbe'nin, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'dan gelebilecek roket ya da diğer hava saldırılarına karşı oluşturduğu gelişmiş bir hava savunma sistemi olduğu biliniyor.

KATLİAM NASIL BAŞLADI?

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (8)

tosun:

ulan namusuzlar afkanistanda hukumet kuran talebana töreris dediniz mudahele etiniz simdi israil katliyam yapiyo para yardimi yapiyorsunuz bune is a socuklari sizin le isbirli yapanin taaaa a koyayim serefsiz abd bu soruyu neden sorulmuyor hey didisleri

17
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

ŞEREFSİZ ABD MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜKÇE SENDE DAHA ÇOK SİLAH SATIYORSUN YAKINDA SENİNDE SONUNU GETİRECEYİZ TERORİST ABD İSRAİL

16
1
yanıtYanıtla
tatar:

BUNU SÖYLEYEN AMERİKAN SENATOSU, ŞİMDİ KALKMIŞ İSRAİL SAVUNMA BAKANININ KUZENİ İÇİN YARDIM TALEP EDİYOR TÜRKİYEDEN HAAAA, GEBERTSİNLER ŞEREFSİZİ, ONCA ÇOLUK ÇOCUK ÖLDÜRÜLÜRKEN İYİMİYDİ, HADİ HADİ BAŞKA KAPIYA.

12
0
yanıtYanıtla
ÇİROK:

BU DUNYA YASANMAZ OLDU

5
0
yanıtYanıtla
kuşcum@m.m:

ALÇAK ABD HANGİ YÜZLE TÜRKİYE DEN YARDIM İSTİYORSUNUZ.UTANMAZLAR ÇOCUK KATİLLERİ

3
0
yanıtYanıtla
Osmanlı Ruhu...:

israil''in; bütün dünya ülkelerinin üzerinde farklı bir güce sahipmiş gibi gösteriliyor.Bu sanal haberler sayesinde dokunulmaz yapılmış.Kemal sunal''ın SAHTE KABADAYI filmi gibi.Olmadık markalara İsrail malı denilerek kılcal damar inceliğinde de olsa bir bağ kurularak dünya ya servis edilmiş.İsrail i kötülemek bile onlara çok güçlülermiş imajı veriliyor.halbu ki onlar MAŞA ülke.Halkı korku,panik ve depresif bir hayat içinde.Yok yahudi lobisinin etkisi dünyayı sallarmış,yok büyük iş adamları elini çekseymiş Amerika batarmış.Bu şişirmeler dünya toplumunun gözünü boyamadır.Bırakın bunları hepsi GELİŞMİŞ ÜLKELERİN MENFAAT SENARYOSU.........

2
0
yanıtYanıtla
aynur çiftçi:

yalan söylüyur silah para asker asil başrolde oynuyor bu caliler mülürı kahırmannarın kökünü kazıyacaklar bu kana susamış kürk düşmanı canilerALLAH dünya ve ahiretede bu canılerı kahretsın bizim bizden başka dostumuz yok bunu bir annasak rabbim bu zulumlerden onnarı vebizlerde korusun

1
0
yanıtYanıtla
O:

bütün makamları yahudiler ele geçirmiş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title