Haberler

İsrail, Gazzeli Balıkçıların Avlanma Mesafesini 4 Mile İndirdi

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, Gazzeli balıkçılar için belirlenen avlanma mesafesini 6 milden 4 mile indirdiği bildirildi.

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, Gazzeli balıkçılar için belirlenen avlanma mesafesini 6 milden 4 mile indirdiği bildirildi.

Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetleri'nin, avlanma mesafesini 4 mille sınırlandırdığı yönünde kendilerine tebliğde bulunduğunu belirtti.

Söz konusu kararın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından imzalanan ve 6 millik avlanma mesafesini öngören ateşkes anlaşmasına aykırı olduğuna dikkati çeken Ayaş, "İsrail askerleri balıkçılara yönelik ihlallerine aralıksız devam ediyor. Bu karar da bir balıkçının öldürülmesinin ardından alındı" dedi.

Sabah saatlerinde avlanan Gazzeli balıkçılara İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 34 yaşındaki Tevfik Ebu Riyale adlı Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların ardından İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes anlaşması uyarınca, avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title