Haberler

İsrail Eski Cumhurbaşkanı Peres Hayatını Kaybetti

İsrail’in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, 93 yaşında hayatını kaybetti.

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, 93 yaşında hayatını kaybetti.

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı. 93 yaşındaki Peres, sabahın erken saatlerinde Tel Aviv yakınında bulunan bir hastanede hayatını kaybetti. 13 Eylül'den beri yoğun bakımda bulunan Peres'in dün akşam saatlerinde durumunun kötüleştiği bildirildi.

Peres'in oğlu Chemi, "Ülkenin kurulduğu ilk günden hayatının son gününe kadar İsrail için yorulmadan çalıştı" dedi. Damadı Rafi Walden ise, "Bizi acı içinde bıraktı" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu derin üzüntülerini dile getirdi. Peres için, "Sevgili dostum" ifadesini kullanan ABD Başkanı Barack Obama ise, "İnsan onuru ve ilerleyişi vizyonunu rehber edinen Peres, iyi niyetli insanların birlikte ilerleyebileceğini biliyordu" dedi.

Şimon Peres kimdir?

İsrail'in 9'uncu Cumhurbaşkanı olan Şimon Peres, 1923 yılında Vişneva'da dünyaya geldi. 66 yıllık siyasi hayatı boyunca 12 kabinede görev alan ve iki defa başbakanlık yapan Peres, İsrail devletinin yasama organı olan Knesset'e seçildiği 1959'dan 2007 yılında Cumhurbaşkanı olarak seçilene kadar görev yaptı. Peres, 1994 yılında Yaser Arafat ve İzak Rabin ile birlikte barış anlaşması girişimine verdiği katkılardan dolayı Nobel Barış Ödülünü kazandı. 2007 yılında cumhurbaşkanı seçilen Peres, başbakanlık yaptıktan sonra cumhurbaşkanı olarak seçilen ilk politikacı oldu. - TEL AVİV

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Şimon Peres Tel Aviv İsrail Eylül Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title