Haberler

İsrail'de AA Muhabirlerine Ayrımcı Uygulama

Güncelleme:

İsrail'de gazeteciler onuruna verilen resepsiyona davet edilen AA muhabirleri, maruz kaldıkları ayrımcılık nedeniyle toplantıyı terk etti.

Başbakan Netanyahu'nun her yıl geleneksel olarak İsrail'de görev yapan yabancı gazeteciler onuruna verdiği resepsiyona davet edilen AA Kudüs Temsilcisi Taner Aydın ve foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu, önce İsrail iç istihbaratı Şabak'a bağlı görevlilerin engellemesiyle karşılaştı. İstihbarat görevlileri, AA muhabirlerini sebepsiz yere durdurarak beklemelerini istedi.

"TÜRK KİMLİĞİ TAŞIYANLAR İSRAİL İÇİN BÜYÜK TEHDİT TAŞIYOR"

AA Kudüs Temsilcisi Taner Aydın'ın, İsrailli yetkililere, diğer gazeteciler sorunsuz bir biçimde içeri alınırken kendilerine yapılan farklı uygulamanın nedenini sorması üzerine, güvenlik birimi yetkilileri, "Türk pasaportu taşıyan kişilerin İsrail için yüksek tehdit algısı taşıyan ülkeler arasında yer alması nedeniyle ekstra güvenlik araştırmasına tabi tutuldukları" yanıtını verdi.

BASIN BÜROSU MÜDÜRÜNÜN UYGULAMAYI DURDURMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Resepsiyona gelen konukları kapıda karşılayan başbakanlık basın bürosu müdürü ve yardımcılarının yapılan ayrımcı uygulamayı durdurmaya yönelik girişimleri ise istihbarat görevlileri tarafından engellendi.

PANTOLONUNUN ÇIKARTILMASI VE BEL ALTINA ÇIPLAK ELLE ARAMA YAPILACAĞI İFADE EDİLDİ

Basın bürosu yetkilileri, 30 dakika süren bekletmenin ardından özür dileyerek, AA muhabirlerini resepsiyon salonuna davet etti. Resepsiyonun yapılacağı salona girerken X-Ray arama cihazından geçirilen foto muhabiri Fazlıoğlu'ndan "üst araması için pantolonunu çıkartması" istendi ve "çıplak elle bel altında arama yapılacağı" ifade edildi.

BU ŞEKİLDE ARAMAYA İZİN VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEYİP OLAY YERİNDEN AYRILDILAR

Uygulamaya karşı çıkan AA Temsilcisi ve foto muhabiri, diğer gazetecilere yapılandan farklı bir arama ve muameleye izin vermeyeceklerini ifade etti. Arama konusunda güvenlik görevlilerinin ısrarcı olması ve aksi takdirde içeri alınmayacaklarının söylenmesi üzerine AA muhabirleri, bu şekilde bir aramaya izin vermeyeceklerini belirterek olay yerinden ayrıldı.

EL CEZİRE KAMERAMANININ X-RAY CİHAZINDAN GEÇERKEN PANTOLONU ÇIKARTILMIŞ

Bu arada, El Cezire kameramanının X-Ray cihazının yanında bulunan küçük bir tente içinde pantolonunun çıkartılarak üst aramasının yapıldığı görüldü.

"TEPKİ MEKTUBU GÖNDERECEĞİZ"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, olayın ardından yaptığı açıklamada, AA Temsilcisi Taner Aydın ile foto muhabiri Salih Zeki Fazlıoğlu'nun maruz kaldıkları bu uygulamayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Yapılan bu ayrımcılığın gazetecilerin haber alma özgürlüğüne müdahale olduğunu vurgulayan Öztürk, "Arkadaşlarımızın karşılaştığı bu olayı kınıyorum. Bölgede görev yapan arkadaşlarımız, İsrail güvenlik görevlilerinin sık sık müdahaleleriyle karşılaşıyorlar. Ancak böyle çirkin bir durum ilk defa oluyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya mektup göndererek, olaya tepkimizi dile getireceğim. Ayrıca uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunacağım" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Aydın Salih Zeki İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

kardelenayaz.1961@hotmail.com:

başkasının iç işlerine müdahale ederseniz olacagı buydu hiç kimse bizleri adam yerine koymuyor bu gün komşu ülkelerden kaç dostumuz var sayabilirmisiniz bu mu sıfır sorun politika herkez bize düşman her ülkenin iç işlerine müdahale ederseniz onlarda bize iyi bakmıyacaklardır.sanane be mısırdaki darbeden iç işleri bizemi kaldı düzeltmek biz burda karnımızı zor doyuruyoruz başkasının iç işlerine karışıyoruz van munit demekle olmuyor bu işler.güzel ülkem ne hale geldi.yazıklar olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title