Haberler

İsrail Cumhurbaşkanı'ndan "Hata Yaptık" İtirafı

Güncelleme:

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine ilişkin, "Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik." dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine ilişkin, "Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik" dedi.

Rivlin, cumhurbaşkanlığında ultra-ortodoks belediyelerin başkanlarıyla yaptığı görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

"DERİN BİR YARA AÇTI"

İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine değinen Rivlin, "Tel Aviv ve Kudüs'teki protestolar, İsrail toplumunun kalbinde derin bir yara açmıştır. Etiyopyalıların ayrımcılık, ırkçılık ve haykırışlarına cevap bulamamalarından kaynaklanan bir acıları söz konusu" diye konuştu.

"HATA YAPTIK" İTİRAFI

Rivlin, "Etiyopya asıllı vatandaşlarımızın açılan bu yaralarına duyarlı olmalıyız. Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik" ifadelerini kullanarak, "Onlara bir cevap borçluyuz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Etiyopya asıllı bir İsrail askerinin, polis tarafından dövülmesini gösteren bir video kaydının yayınlanması olayların patlak vermesine yol açmıştı.

Kudüs'te başlayan olaylar dün Tel Aviv'e de sıçramıştı. İsrail medyası gösteriye katılanların sayısını 10 bin dolayında bildirmişti. Polis ise sayıyı 3 bin olarak vermişti. Fransız Haber Ajansı (AFP), Etiyopya kökenli olmayan İsraillilerin de gösteriye katıldığını duyurmuştu.

Polis, taş atan göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla karşılık vermişti. 46 polis ve 7 gösterici yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Spor

Reuven Rivlin Tel Aviv İsrail Kudüs Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (9)

insan:

diren habeşli . . .

31
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR OSMANLI:

israiller sizlerin insanlıkla alakası yokkk şeytansınız bu dün yadan sonsuza dek yok edilmelisiniz

15
1
yanıtYanıtla
TATAR:

ulan sızın yer yüzünde yasamanız hata zaten

9
3
yanıtYanıtla
ŞALOM:

bunların alayın uzaya yollayacaksın

7
1
yanıtYanıtla
ok:

Yahudiler sizlerden bin defa iyiler. dedikoducular sizi

0
4
yanıtYanıtla
Aglama Duvarinin,Sonu!:

Isine gelmeyen Hükümetleri devirmeyi adet edinen Israilin sonu gelir Insallah! Bizim Vatanimizdaki destekcilerine(PKK) de Ibret olur!

3
0
yanıtYanıtla
israil bu:

şimdi hata yaptık der, sabaha yok hatalı değilmişiz hepsini öldürmemiz lazım der, sonrada öldürmeseydik keşke:)

3
0
yanıtYanıtla
terbiyesiz:

israil zaten paralı asker kullanıyor yahudileri kullanmıyor bu nedenle geri bir tane bile asker bırakmıyorlar

2
0
yanıtYanıtla
hakkı:

kuran derki yahudi yi hristiyanı dost edinme

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title