Haberler

İsrail, Ateşkesi Pazar Gecesine Kadar Uzattı

Güncelleme:

İsrail, Birleşmiş Milletler'in talebi üzerine tek taraflı olarak ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattı.

Saldırılarını dün sabah 8'den başlamak üzere 12 saatliğine durdurma kararı alan İsrail ateşkesi gece yarısına kadar uzattı. Hamas bu kararı tanımayıp ek ateşkes süresinde İsrail'e 3 füzeyle saldırdı. Gece yarısı yapılan en son açıklamada İsrail, BM'nin talebi üzerine ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattığını duyurdu.

İlgili Haberler

12 SAATLİK ATEŞKES UZATILDI

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında abluka altındaki Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Filistinli direniş grupları ve İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik ateşkes talebini kabul etmiş, geçici ateşkes Sabah 08.00'de yürürlüğe girmişti. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada ateşkesin 4 saat daha uzatıldığı açıklandı. Hamas'tan yapılan açıklamada bu ek ateşkes süresinin tanınmayacağı bildirildi. Hamas'ın açıklamasının ardından İsrail ordusu Gazze'den 3 füze atıldığını duyurdu. Gece yarısı yapılan en son açıklamada ise İsrail BM'nin talebi üzerine ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattığını duyurdu.

HAMAS: ATEŞKESİ KABUL ETMİYORUZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini içermeyen hiçbir ateşkesi kabul etmediklerini duyurdu.

Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun Gazze'den çekilmesi, vatandaşların evlerine geri dönmesi ve yaralıların sınırdan çıkartılarak tedavi edilmesinin sağlanmasını içermeyen hiçbir ateşkes kabul edilemez" ifadesini kullandı.

ÖLENLERİN SAYISI 1000'İ GEÇTİ

İsrail'in Gazze'de 19 gündür sürdürdüğü "Koruyucu Hat" Operasyonu'nda ölenlerin sayısı, 12 saatlik ateşkes sırasında enkazlardan toplanan cesetlerle birlikte 1000'i aştı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ölenlerin çoğunun sivil olduğu belirtildi. İsrail tarafında ise 37 asker ve 2 sivil olmak üzere toplam 40 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Birleşmiş Milletler İsrail Gazze Hamas Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (53)

BAS:

ISRAILIN KAHR OLMASINI ISTEYEN (YESIL TUSA) BASSIN !!!

35
9
yanıtYanıtla
MUHTEŞEM:

filistin göz göre göre yok olcak. 65 senedir bitti zaten kim ne yaptı. her iki senede bir ölüm kusuyorlar. mavi marmarada vatandaşlarımız dahi şehit oldu herkez sıradan yaşamına devam etti. şimdi barış olsa ne olacak bunlar terörist bunların dünya yüzeyinde parçası kalmamalı yokssa öldürmeye ara ara devam

22
1
yanıtYanıtla
HASAN:

Yaşa hamas saldır köpek soylarına helal sana dualarımız sizinle

12
11
yanıtYanıtla
TÜRK TİTRE VE KENDİNE GEL:

YAŞASIN HAMAS, YAŞASIN EL KASSAM TUGAYLARI. ZAFER ELBET MÜSLÜMANLARIN OLACAKTIR. KAFİRLERE ÖLÜM.

18
4
yanıtYanıtla
Alim:

Demekiki Hamas kasiniyor. O Zaman olacaklarin Sorumlusu ve Katliamin Sorumlusuda Terörist Hamastir. Zaten önce saldirip 3 Israilliyi katleden de Hamastir. Sonucuna katlanmak zorundadir.

5
15
yanıtYanıtla
Mazlumlar Ordusu:

Öldürerek inananlari durduramayacagini anladi Siyonist. Er gec kayip edecegini anladi Siyonist.

16
3
yanıtYanıtla
İslam:

her gün dua ediyorum Allah''ım Ebabil Kuşlarını İsrailin üzerine gönder diye

19
0
yanıtYanıtla
BAS:

HAMAS AK PARTIDEN TÜRKIYEDEN MEMNUN SIZE NE OLUYOR ISARIL TASERONLARI,AK PARTI HERZAMAN HAMASIN FILISTININ YANINDADIR BOSA KÜREK SALLAMAYIN SIZE BURDAN MAMA YOK!!!

14
4
yanıtYanıtla
asdasd@gmail.com:

Hamaslı kardeslerıme destek verıyorum fakat hamas ak partıye destek verıyordıye 70 milyon türkiye akpye oy vermeyecektır.Zaten hamasında erdoğanı pek sevdiğini zannetmiyor gecen senelerde gıtmek ıstedi kabul edilmedi diye hatırlıyorum.ayrıca gecenlerde filistin baskanı sozcusu ile toplandılar filistin halkı olurken sozcu ve erdogan timi gayet güzel gülüyordu kardeşim öptüm bye .... say

yanıt0
yanıt0
HAKAN YILMAZZZZZZZ:

DİRENİŞE DEVAM..KESİNLİKLE BARIŞA YANAŞMAYIN..TAYİBİN VEDE ONUN GİBİ SİYONİST HİZMETKARLARIN GAZINA GELMEYİN.SİZİN HAKKINIZ OLANDAN VAZGEÇİRMEYE ÇALUIŞIYORLAR.BİR AVUÇ YERE RAZI ETTİLER SİZİ..ŞİMDİ BARIŞ YAPIP İSRAİLİ TANIMANIZI VE SİZİN OLAN TOPRAKLARDAN VAZ GEÇMENİZİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR..SONSUZA KADAR SİZİNLE SAVAŞAMAZLAR ÜÇ AY SADECE ÜÇ AY UZATIN ŞU SAVAŞI BAKIN YAHUDİLER NASIL EKONİKMAN ÇÖKÜP BİRBİRLERİNE GİRİYOR..DİREENİŞE DEVAM SİZ ŞEHİT OLUYORSUNUZ DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BU MERTEBE YOK..ALLAHIN SİZE BİR LÜTFU.MAL MÜL YALAN SİYONİST TAYİBE GÜVENMEYİN SONUNUZ KÖTÜ OLUR..DİRENMEYE DEVAM..YER SİZİN TOPRAK SİZİN..KENDİ TOPRAĞINIZDA TERÖRİST İLAN EDİLDİNİZ TAYİP EFENDİ İSRAİLİ MÜSLÜMANLARIN TANIMASINI SAĞLADI ŞİMDİ İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME GELDİ KENDİ TOPRAĞINIZIN YÜZDE DOKSANINI YAHUDİLERE BIRAKTRIYORLAARRR.DİRENİŞE DEVAMMM

9
9
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title