Haberler

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Saldırısına Tepki

Güncelleme:

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskını, Diyarbakır'da üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskını, Diyarbakır'da üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü'ne üye öğrenciler, Fen Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklama yapan Hadi Kılıl, 1967'den bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'ya bu kadar çirkin bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırının altında İsrail'in Gazze'de aldığı büyük darbelerin olduğunu kaydeden Kılıl, şöyle konuştu: "Dünyanın en gelişmiş konvansiyonel silahlarına sahip terör devletinin Hamas karşısında aldığı büyük mağlubiyet, terör devletini iyice azgınlaştırmış olacak ki gözleri dönmüş bir şekilde İslam'ın ve Müslümanların kutsallarına karşı böyle bir saldırı gerçekleştirme cüreti göstermişlerdir.

Müslümanların Filistin davası konusunda kenetlendiğini aktaran Kılıl, İslam ümmetinin özgürlük yolunun Kudüs'ten geçtiğini kaydetti.

Kudüs'ün özgürlüğü Şam'ın, Kahire'nin, Beyrut'un, İstanbul ve Diyarbakır'ın özgürlüğüdür. Bu nedenle Mescidi Aksa'ya yapılan saldırı, Şam'a, Kahire'ye, Beyrut'a, İstanbul'a ve Diyar'ı Bekir'e yapılmıştır" diyen Kılıl, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title