Haberler

"İsrail Şuanda İlk Kıblemiz Olan Mescid-i Aksa'ya Girdi"

Güncelleme:

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, "Oradaki Müslümanlar gerçekten çok ciddi sıkıntılara maruz kalıyor." dedi.

- Türkiye- Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Yıldırım: "Oradaki Müslümanlar gerçekten çok ciddi sıkıntılara maruz kalıyor. Kaldı ki o Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın bekçiliğini yapmak üzere dünyadaki Müslümanların yükünü hafifletiyor"MARDİN (AA) - Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "Oradaki Müslümanlar gerçekten çok ciddi sıkıntılara maruz kalıyor. Kaldı ki o Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın bekçiliğini yapmak üzere dünyadaki Müslümanların yükünü hafifletiyor" dedi.Yıldırım, Mardin'in Artuklu ilçesinde partisinin il binasının hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Türkiye'de önemli ilklerin yaşandığını söyledi.Sağlık, yol, eğitim ve insan hakları ile faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusunda yaşanan gelişmelerden bazılarının rahatsız olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu kişilerce Türkiye'nin üzerinde farklı oyunlar oynamaya çalışılıyor" diye konuştu."Gezi olaylarında bir çiçeği, bir böceği bahane ederek bir darbe ile AK Parti iktidarı yıkılmak istendi" diyen Yıldırım, birilerinin Türkiye'nin yeni ve büyük bir Türkiye değil, yerinde sayan bir Türkiye istediğini savundu.Yıldırım, şöyle konuştu: "17-25 Aralık operasyonunda da aynı şeyler tertiplenerek bir yargı darbesi yapılmak istendi. Bunda da başarılı olamadılar ve tüm Türkiye'yi üzen 6-7 Ekim olayları baş gösterdi. Bu olaylarda da bölgede maalesef 37 kişi öldü. Ölenlerin hepsi Kürt. Ölen de Kürt, öldüren de Kürt idi. Kobani'yi, IŞİD'i bahane ettiler. Allah aşkına soruyorum IŞİD'den İsrail aleyhine veya İsrail'den IŞİD ile ilgili bir kelime duydunuz mu?"Yıldırım, İsrail askerlerinin Müslümanların kutsal mabedi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısına tepki gösterdi."Baskında mihraba zarar verildi. Mescid içerisindeki Kuran-ı Kerim ve diğer yazma eserler yerlere atıldı, postallarla çiğnedi" ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti: "İsrail şu anda ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya girdi. 2007 yılında Türkler tarafından restore edilerek yapıldı. O minber tekrar yakılmak, yıkılmak isteniyor. Kuran'ı Kerimler yerlere atılıyor. Burada aslında inancımız hakir görülüyor. Oradaki Müslümanlar gerçekten çok ciddi sıkıntılara maruz kalıyor. Kaldı ki o Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın bekçiliğini yapmak üzere dünyadaki Müslümanların yükünü hafifletiyor." -İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını-Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title