Haberler

Isparta Ekonomi Forumu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, "Türkiye, 2008'in son çeyreğindeki krizden sonra, Avrupa'da yaklaşık 4 milyon kişinin işsiz kaldığı bir dönemde 7 milyon insanına yeni istihdam temin etmeyi becerebilmiş bir ülke" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, " Türkiye, 2008'in son çeyreğindeki krizden sonra, Avrupa'da yaklaşık 4 milyon kişinin işsiz kaldığı bir dönemde 7 milyon insanına yeni istihdam temin etmeyi becerebilmiş bir ülke" dedi.

Yıldırım, Barida Otel'de düzenlenen Isparta Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada Ekonomi Bakanlığı'nın ağırlıklı olarak dış ticaretten, yurt dışı hizmetlerinden, ihracattan sorumlu olduğunu, ancak yurt içindeki yatırımlara da büyük önem verdiklerini söyledi.

Türkiye ekonomisinin dünyadaki olumsuzluklara, terör olaylarına, savaşlara rağmen son 21 çeyrektir büyümesine devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "Geçtiğimiz yıl 2,9'luk büyüme bizleri memnun eden bir büyüme değil, ama tüm zorluklara rağmen Türkiye ekonomisi büyümesine devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin sadece ekonomisini büyütmediğini, ayrıca istihdam da yarattığını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, 2008'in son çeyreğindeki krizden sonra Avrupa'da yaklaşık 4 milyon kişinin işsiz kaldığı bir dönemde 7 milyon insanına yeni istihdam temin etmeyi becerebilmiş bir ülke. Yılda 1 milyon 300 bin yeni istihdam yaratan bir ülke. Bu açıdan Türkiye büyümesine ve istihdam yaratmasına devam ediyor."

"İhracat arttı"

Yıldırım, Türkiye ihracatının 157,8 milyar dolara çıktığını, ayrıca hizmet ihracatının da büyüdüğünü bildirdi. Yıldırım, gelişmiş ülkelerin sadece mal ihracatından para kazanmadığını, hizmet ihracatının da önemli olduğunu belirterek, "Türkiye bu açıdan da büyüme trendi içinde. Geçtiğimiz yıl Türkiye ekonomisinde 50,2 milyar dolarlık bir hizmet ihracatı yaptık. Performansımız son derece olumlu" dedi.

"Avrupa krizin etkilerini atamadı"

Avrupa'nın 2008 krizinin etkilerini henüz üzerinden atamadığına değinen Yıldırım, bazı ülkelerde ciddi istihdam kayıpları yaşandığının altını çizdi.

Türkiye'nin ekonomik performansının son derece olumlu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Türkiye, 2023 için çok iddialı hedefleri olan bir ülke. Kişi başına milli gelirde, ihracatta, hizmet ihracatında çok önemli hedefleri var" dedi.

Konuşmanın ardından sektör temsilcileri Gıda, Tarım Hayvancılık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığından gelen üst düzey yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Isparta Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title