Haberler

Isparta'da "Nevruz Bayramı" Bereketi

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na 20 gün boyunca İran'dan 160 sefer yapılacağı, bu seferlerle 50 bin turistin Türkiye'ye ulaştırılacağı bildirildi.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na 20 gün boyunca İran'dan 160 sefer yapılacağı, bu seferlerle 50 bin turistin Türkiye'ye ulaştırılacağı bildirildi.

Havalimanı Müdürü İlhan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılın en yoğun dönemlerinden birini yaşadıklarını söyledi.

İran'da yeni yıl olarak kutlanan Nevruz Bayramı dolayısıyla bu ülkeden Türkiye'ye gelişlerin ciddi şekilde arttığına dikkati çeken Demir, 10 gün önce başlayan bayram dolayısıyla şu ana kadar 11 bin turistin havalimanında ağırladıklarını dile getirdi. Demir, "20 gün boyunca yapılacak 160 planlamış seferle Isparta'ya gelen İranlı turist sayısının 50 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz." dedi.

İranlıların Süleyman Demirel Havalimanı'nı tercih etmesinde turistik yerlere yakınlığının etkili olduğunu vurgulayan Demir, buraya gelen İranlıların, Isparta'da Davraz Kayak Merkezi'ni, Konya'da Mevlana Müzesi'ni, Burdur'daki tarihi mekanları ve Antalya'yı ziyaret ettiğini vurguladı.

Tahran'dan gelen Shohreh Dolatkhah da uzun zamandır Türkiye'yi görmek istediğini belirterek, bu hayalini gerçeğe dönüştürdüğü için mutlu olduğunu söyledi.

İlk kez geldiği Türkiye'de 1 hafta kalacağını anlatan Dolatkhah, çok sayıda turistik yeri ziyaret etmek istediğini kaydetti.

İsmail Golej ise eşi, çocuğu, anne ve babası ile Türkiye'ye geldiğini dile getirerek, 1 hafta sürecek tatilini Antalya'da geçireceğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Türkiye Isparta İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title